Hlavní obsah

VIDEO: „Batman“ Čech dvakrát inkasoval a Chelsea podlehla Liverpoolu

LONDÝN

V dresu české reprezentace jeho vzezření Batmana působilo. V Premier League však nikoliv. Ve šlágru 12. kola anglické ligy podlehli fotbalisté Chelsea na vlastním stadiónu Liverpoolu 1:2. O vítěznou branku hostů se postaral po sólové akci Johnson v 87. minutě. Chelsea je po prohře na čtvrtém místě tabulky a na vedoucí Manchester City ztrácí už dvanáct bodů.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech s maskou chránící zlomený nos

Článek

V první půli byli hosté aktivnější a ve 33. minutě se dočkali branky. Čech rozehrál po zemi na Obi Mikela, který se lekl atakujících hráčů Reds a o balón přišel. Hráči Liverpoolu šli do přečíslení, kterého dokonale využili, když Bellamy našel křižnou přihrávkou přes celé pokutové území Maxi Rodrigueze, před kterým zívala prázdná brána.

Do druhé půle vstoupili domácí jako vyměnění. K hráčům soupeře přistupovali mnohem aktivněji. Trenér Blues Villas-Boas ze hry stáhl chybujícího Obi Mikela a na hřiště poslal Sturrdige, který se dokázal prosadit už po deseti minutách hry. Malouda mu poslal z levé strany přihrávku na vzdálenější tyč, kam si anglický útočník šikovně naběhl a bez potíží vyrovnal.

Glen Johnson z Liverpoolu (uprostřed) se raduje z vítězné branky do sítě Chelsea.foto: Reuters/Eddie Keogh

Liverpool však nakonec získal všechny tři body. Zasloužil se o to Johnson, který v 87. minutě zatáhl míč po pravé straně, pohrál si s Ashley Colem a propálil vyběhnutého Čecha i vracejícího se Johna Terryho.

Ve dvou barážových zápasech, v nichž Čech poprvé nastoupil kromě helmy i s krytem na nos, neinkasoval ve dvou zápasech ani jednu branku. V úvodním utkání anglické soutěže nakonec lovil míč ze své sítě dvakrát a jeho Chelsea podhlehla Liverpoolu 1:2.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Chelsea - Liverpool 1:2 (55. Sturridge - 33. Maxi Rodríguez, 87. Johnson).

Reklama

Související témata: