Hlavní obsah

Mohli jsem vyhrát 12:4, rozplýval se kouč Manchesteru United

Manchester/Praha

Trenér fotbalistů Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer po nedělním vítězství 6:2 nad nováčkem Leedsem chválil výkon "Rudých ďáblů". Podle norského kouče mohl atraktivní zápas anglické ligy klidně skončit výsledkem 12:4.

Foto: Nick Potts, Reuters

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer během zápasu s Leedsem.

Článek

Na stadionu Old Trafford, kde kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru nemohli být fanoušci, mužstva dohromady vyprodukovala 43 střel a prakticky celých 90 minut hrála ofenzivní fotbal.

"Jenom si představte, kdyby tu bylo 75 tisíc lidí. Nás výkon by se zapsal do historie jako jeden z nejlepších proti Leedsu. Museli jsme běhat tolik jako oni, což je výzva. Mohlo to skončit 12:4, takový to byl zápas," řekl Solskjaer v televizním rozhovoru.

United vyhráli první poločas 4:1. Záložník Scott McTominay se stal prvním hráčem, jenž se trefil dvakrát v úvodních třech minutách utkání Premier League. "Od začátku to bylo fantastické. Měli jsme plán, jak na ně. Když jsme získali míč, postupovali jsme dopředu a Scott vstřelil dva góly v prvních třech minutách," konstatoval Solskjaer.

Foto: Nick Potts, Reuters

Radost Victora Lindelöfa (vlevo) a Davida de Gey z Manchesteru United během utkání s Leedsem.

Ocenil také specifickou hru Leedsu pod argentinským stratégem Marcelem Bielsou. "Užil jsem si to. Bylo to šílené, hektické. Bez ohledu na skóre mají určitý přístup nebo styl, ať už 5:0 vedou, nebo prohrávají," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč.

Manchesterský tým, který doma vyhrál teprve druhý ligový duel v ročníku, po 14. kole poskočil na třetí místo neúplné tabulky o pět bodů za vedoucí Liverpool, navíc United mají zápas k dobru. "Nejsme ani v polovině sezony. Na pozici v ligové tabulce se nedíváme, snažíme se zlepšovat tým. Jsme pořád silnější. Naši fanoušci tohle potřebovali," prohlásil Solskjaer.

Leedsu patří 14. příčka, ale s 30 inkasovanými góly má nejhorší obranu soutěže. "Nevzdáme se našeho způsobu hry," upozornil Bielsa. "V prvním poločase jsme měli podobné šance jako United, ale nedokázali jsme skórovat. Naše útoky vznikaly z kombinační hry. Domácí útoky vznikaly z našich ztrát v ofenzivních pozicích a přechodech z obrany do útoku. Naše návraty byly pomalejší než jejich přechody," vysvětlil pětašedesátiletý trenér.

Reklama

Související témata: