Hlavní obsah

Cílem Manchesteru City je podle jeho vlastníka ligový titul

LONDÝN

Vlastník fotbalového klubu Manchester City šejk Mansúr prozradil, že hlavním cílem v probíhající sezóně je pro hráče jeho týmu vítězství v anglické lize. V jednom z ojedinělých veřejných vystoupení vyjádřil podporu trenérovi týmu Robertu Mancinimu, který prý jde správnou cestou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Kouč Manchesteru City Roberto Mancini má plnou podporu vlastníka klubu.

Článek

"Někdy se setkávám s fanoušky City, kteří kritizují práci trenéra. Podle mého názoru ale jeho plány míří správnou cestou. Je nutné mít na mysli to, v jaké pozici klub byl a v jaké je teď. Čeho jsme zatím dosáhli, je impozantní," řekl Mansúr dubajskému deníku Sport360.

Hráči City v anglické lize zatím neprohráli a vedou o pět bodů před městskými rivaly United. Ty v derby zničili na stadiónu Old Trafford výsledkem 6:1. "Už před zápasem mi gratuloval (viceprezident Spojených arabských emirátů a emír Dubaje) šejk Rašíd al-Maktúm. Viděl jsem ho pět minut před výkopem a byl si jistý vítězstvím City," prozradil Mansúr.

Skupina z Abú Zabí koupila anglický tým koncem roku 2008 a nevídanými finančními injekcemi z něj postupně dělá významného uchazeče o anglický titul. Při historicky první účasti v Lize mistrů se však draze posílenému kádru nedaří tolik jako v domácí soutěži, City musí pro postup do osmifinále spoléhat na výsledek Neapole ve Villarrealu.

Situaci týmu v evropské soutěži však nechce řešit unáhlenými personálními změnami jako někteří oligarchové v čele fotbalových klubů. "Je to pro nás nová zkušenost. Musíme být v této chvíli trpěliví, nesmíme zapomínat, že hlavním cílem pro tuto sezónu je vítězství v Premier League," řekl.

Do týmu vrazil 23 miliard korun

"Pokud by se nám podařilo vyhrát ligu, na klub by to mělo výrazný efekt, přidalo by nám to sebedůvěru před zdoláváním dalších, ještě větších úkolů," mínil šejk, který zatím osobně navštívil jediný zápas týmu, do něhož vložil okolo 800 milionů liber (23 miliard korun).

Role ligového lídra je podle Mansúra zrádná. "Musíme si dávat pozor, výrazná výhra nad United může být dvousečnou zbraní. Ostatní týmy k nám začnou přistupovat jinak. Ale na to tým s ambicemi vyhrávat soutěže a poháry musí být schopný připravit."

Reklama

Související témata: