Hlavní obsah

Villas-Boas popřel, že by se Chelsea chtěla zbavit Čecha

Chelsea podle trenéra Andrého Villase-Boase i nadále počítá s Petrem Čechem jako klíčovou součástí sestavy a dokonce s brankářem neformálně zahájila diskuse o prodloužení smlouvy, která nyní platí ještě rok a půl. Kouč londýnského týmu tak popřel zvěsti, že by se chtěl v rámci letní přestavby kádru české reprezentační jedničky zbavit.

Foto: ČTK/AP

Gólman Chelsea Petr Čech si upravuje masku v utkání Ligy mistrů proti Leverkusenu.

Článek

"Zprávy o odchodu Petra Čecha z týmu jsou mylné. Snažíme se s ním dohodnout na nové smlouvě. Petr ví, že stojíme o to, aby svůj kontrakt u nás prodloužil," citoval mladého portugalského kouče internetový server SkySports.

Podle spekulací měl Čecha nahradit devatenáctiletý mladík Thibaut Courtois, který se zatím rozchytává na hostování v Atlétiku Madrid. "Brankářská pozice je velice specifická. Ohledně Courtoise se musíme ještě rozhodnout, v lednu ho určitě nepovoláme zpátky. Rozhodovat se budeme muset na konci sezony," připustil Villas-Boas.

V případě dalšího prodloužení kontraktu by mohl devětadvacetiletý brankář na stadionu Stamford Bridge působit celou dekádu. Do týmu přišel v roce 2004 brzy poté, co klub získal Rus Roman Abramovič a drahými posilami nastartoval jeho úspěšné období.

Zprávu o chystaném odchodu Čecha z Chelsea přinesl minulý týden britský deník Independent. Podle něj mají tým opustit drazí hráči a také ti, kteří nedostávají tolik příležitostí v sestavě. Na odchodu je mimo jiné ofenzivní eso Didier Drogba, jeho kolega z útoku Nicolas Anelka už souhlasil s nabídkou čínského klubu Šanghaj Šen-chua.

Reklama

Související témata: