Hlavní obsah

Rooney nestačí. Manchester United potřebuje koupit nového střelce, radí Ince

Anglický mistr Manchester United zatím v Premier League bojuje o obhajobu titulu ve stínu konkurenčních City a v Lize mistrů se pro tuto sezónu po šokující porážce v Basileji rozloučil. Situaci slavného klubu navíc komplikují zranění a podle bývalé hvězdy United Paule Ince by manažer Alex Ferguson měl řešit problém nákupem nových hráčů.

Foto: Toby Melville , Reuters

Jen Wayne Rooney nestačí, myslí si Paul Ince

Článek

Podle Ince by měl manažer koupit náhrady za dlouhodobě zraněné duo Darren Flatcher, Nemanja Vidič. Zároveň však podle něj potřebují United nového střelce, který by podpořil Waynea Rooneyho.

„Na Rooneyho je veliký tlak a dobře víme, co to s ním udělalo na mistrovství světa. Pokud chcete soupeřit s týmy jako Manchester City či Chelsea, potřebujete útočníka, který nasází dvacet gólů za sezónu. A nemůžete čekat, že je Rooney nastřílí každý rok,“ řekl pro BBC Paul Ince.

Ostatní ofenzivní hráči United totiž za hvězdným forvardem zaostávají. „Nani se sice přidal a na začátku zazářil Ashley Young, ale oba teď šli s formou dolů. Člověk se pak ptá, odkud ty góly mají přijít. Berbatov moc nehraje, Michael Owen je zase zraněný a Danny Welbeck je pořád ještě mladý kluk,“ pokračoval Ince.

Javier Hernandéz dal zatím v této sezóně šet gólů, nyní je zraněný.foto: Reuters/Darren Staples

Javier Hernández, jenž v minulé sezóně dal za United dvacet gólů a v té současné se trefil šestkrát, je momentálně zraněný. A mimo hru zůstane několik týdnů poté, co si v utkání s Aston Villou poranil vazy v kotníku.

Kvůli ulcerativní kolitidě si prodlouží pauzu i záložník Darren Fletcher. „On je několik let motorem týmu, jehož energetická úroveň je neuvěřitelná. To, že bude teď chybět delší čas, je hodně smutné,“ řekl bývalý anglický reprezentant.

Najde Manchester United záložníka typu Luky Modriče?

„Nicméně cítím, že United potřebují více kreativity v záloze, odchod Scholese je samozřejmě velkou ztrátou. Už nemůžete mít hráče jako Roy Keane či Bryan Robson. Takoví už nejsou a hra se od jejich éry dost změnila. Je třeba se poohlížet po novém způsobu, jak kontrolovat zálohu. To jde podle mě kreativitou s typy hráčů, jakými jsou třeba Luka Modrič či Andrés Iniesta. Přesně takové bych sháněl, být Alexem Fergusonem,“ radí Ince, jenž na Old Trafford strávil pět sezón.

Největší bolest poslednímu mistrovi určitě v této sezóně způsobil debakl s městským rivalem City a také nečekané vyřazení z Ligy mistrů už po základní časti. Jak se změní United v průběhu zimního přestupového období, může na vlastní kůži okusit také český mistr Viktoria Plzeň. Pro Západočechy totiž může být celek z Old Trafford soupeřem v jarních bojích Evropské ligy.

Reklama

Související témata: