Hlavní obsah

Henry se vrací do Arsenalu, přichází na hostování z New Yorku

LONDÝN

Francouzský útočník Thierry Henry se vrací do Arsenalu. Čtyřiatřicetiletý fotbalista do londýnského klubu, ve kterém strávil osm let a vedl ho jako kapitán, přichází na dvouměsíční hostování z celku zámořské MLS New Yorku Red Bulls.

Foto: Aleš Březina, Sport.cz

Francouzský fotbalista Thierry Henry se vrací do Arsenalu.

Článek

Henry už nějaký čas se svým bývalým klubem trénoval, teprve teď se kluby podle agentury AP dohodly na podmínkách pojištění bývalého francouzského reprezentanta. Arsenalu by měl pomoci nahradit v útoku Gervinha a Marvána Šammacha, kteří v lednu odjedou na mistrovství Afriky.

"Bude za nás hrát v lednu a únoru. Jsem přesvědčen, že během těch dvou měsíců pro nás bude obrovskou posilou nejen na hřišti, ale také v kabině," uvedl trenér Arséne Wenger. Poprvé by Henry mohl za "Kanonýry" nastoupit v pondělním utkání třetího kola Anglického poháru proti Leedsu.

Henry hrál za Arsenal v letech 1999 až 2007. S klubem dvakrát vyhrál anglickou ligu a v roce 2006 mu pomohl do finále Ligy mistrů. Bývalý útočník Monaka a Barcelony je nejlepším střelcem v historii londýnského celku, za který dal celkem 226 branek.

Reklama

Související témata: