Hlavní obsah

Už nejsem nepostradatelný, tvrdí Henry po návratu do Arsenalu

LONDÝN

Slavný francouzský fotbalista Thierry Henry varoval fanoušky Arsenalu, že už není tím nepostradatelným útočníkem, jakým býval v dobách svého předchozího působení v londýnském klubu. Henry se do Arsenalu vrátil na dvouměsíční hostování z týmu zámořské MLS New York Red Bulls.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Thierry Henry

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník vypomůže klubu při absenci útočníků Gervinha a Šammacha, kteří odletěli na mistrovství Afriky. Fanoušci si od návratu nejlepšího střelce v historii Arsenalu hodně slibují, sám Henry však euforii kolem svého návratu poněkud mírní.

"Já jen doufám, že lidé mě nebudou srovnávat s mými výkony, když mi bylo pětadvacet. Nejsem pošetilý natolik, abych si myslel, že v každém zápasu budu v základní sestavě," řekl Henry, který po osmi letech v Arsenalu odešel v roce 2007 do Barcelony.

Podle něho je jasnou první volbou na hrotu nejlepší střelec anglické ligy Robin van Persie. "Já jsem tady od toho, abych co nejvíce pomohl klubu svého srdce," uvedl Henry, jenž pomohl Arsenalu k dvěma anglickým titulům.

Kanonýři čekají na trofej od roku 2005, kdy ve finále Anglického poháru zdolali v penaltovém rozstřelu Manchester United. Trenér Arséne Wenger věří, že návrat bývalého kapitána by mohl mužstvu pomoci v jarním tažení za úspěchy.

"Může nám nesmírně pomoci jak na hřišti, tak mimo něj. Jeho výhodou je fakt, že nemusí cítit žádný tlak. Nemůžete vymazat vzpomínky na to, co všechno tady dokázal. Vždyť je stále aktivním hráčem, a už má před stadionem svoji sochu. Třeba nám ještě něco nezapomenutelného předvede," prohlásil francouzský kouč, jenž zřejmě nasadí svého krajana do pondělního pohárového zápasu proti Leedsu.

Reklama

Související témata: