Hlavní obsah

VIDEO: Rooney vyjednal červenou kartu, zuřil Mancini po porážce v boji o Manchester

MANCHESTER

Fotbalový boj o Manchester na rozdíl od říjnového ligového duelu tentokrát ovládli slavnější United. K nedělní výhře ve 3. kole FA Cupu jim ale podle kouče poražených City Roberta Manciniho pomohl nefér způsobem Wayne Rooney. Podle trenéra „zařídil“ u rozhodčího červenou kartu pro Vincenta Kompanyho. City tak už od dvanácté minuty hráli o deseti.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Manchesteru City Vincent Kompany (vpravo) vidí červenou kartu

Článek

Rooney se však na vítězství svého týmu podílel především dvěma góly. Inkriminované vyloučení obránce City přišlo krátce po první trefě kanonýra United. Kompany zastavil unikajícího Naniho skluzem, aniž by trefil míč a Rooney se ihned dožadoval u sudího Chrise Foye trestu. Sudí vzápětí tasil červenou kartu.

„To nebyla červená karta. Rooney rozhodčímu poradil jeho rozhodnutí. Podobný kontakt proběhl mezi Rio Ferdinandem či ostatními obránci United a našimi hráči několikrát,“ rozčiloval se po utkání kouč poražených Mancini.

„Červená pro Vinnieho? Ne, to je prostě nemožné. Ale opravdu nechci mluvit o rozhodčích, protože bych se rád dostal na lavičku i v příštích zápasech,“ utrousil ironicky kouč lídra Premier League.

„Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsme zápas prohráli a vypadli jsme z FA Cupu. Ale jsem potěšen, že jsme odehráli takový zápas a jsem pyšný na své hráče. Ukázali charakter a posunuli se o krok dál. Teď se více než kdy jindy můžeme koncentrovat na vítězství v lize,“ doplnil.

Wayne Rooney (vpravo) začal demolici městského rivala v pohárovém derby o Manchester.foto: Reuters/Phil Noble

Manciniho útoky na Rooneyho však působí trochu zvláštně v kontextu zápasu proti Liverpoolu z minulého týdne (3:0), kdy se dožadoval červené karty pro Martina Škrtela.

Ferguson: Červená byla správná

„Jen zřídka hledám výmluvy nebo jakkoliv komentuji rozhodnutí sudího. Ale nefér vyloučení Kompanyho ovlivnilo celý zápas,“ dal za pravdu svému trenérovi útočník City Sergio Agüero.

Manciniho navíc naštvalo, že sudí později neodpískal penaltu ve prospěch jeho týmu poté, co Phil Jones zahrál v šestnáctce rukou. „Samozřejmě to penalta být měla,“ řekl.

Jeho protějšek Sir Alex Ferguson však viděl vyloučení Kompanyho jako naprosto správné. „Rozhodčí měl jednoznačně pravdu. Pokud by Naniho trefil naplno, bylo by to opravdu zlé. Bylo velké štěstí, že k plnému kontaktu nedošlo. Byl v tom jasný úmysl. Zákrok oběma nohama nad zemí -  jasná červená,“ vysvětlil svůj pohled Ferguson.

Radost fotbalistů Manchesteru Unitedfoto: Reuters/Phil Noble

Čerstvý sedmdesátník také po utkání popřel, že by mezi ním a Waynem Rooneym panovaly nějaké vážné rozepře, jak se v poslední době spekuluje v médiích poté, co kanonýr dostal tučnou pokutu za porušení klubových pravidel.

„S Waynem není vůbec žádný problém. Jenom si musí uvědomit, že noviny teď v něm mají nového Gascoigna. Je prostě mužem pro hlavní titulky, ať už je to dobré, či zlé. Bude si to muset protrpět. Dnes se ukázal ve výborném světle. Není jediný problém s jeho temperamentem. Jde o věci mimo hřiště, kdy je non stop v centru zájmu,“ dodal Ferguson.

Reklama

Související témata: