Hlavní obsah

VIDEO: Comeback snů! Henry rozhodl o postupu Arsenalu v FA Cupu

LONDÝN

Tak tomu se říká návrat jako hrom! Francouzský útočník Thierry Henry v pondělí poprvé oblékl dres Arsenalu a hned si připsal vítězný gól. Čtyřiatřicetiletý fotbalista, jenž přišel do londýnského klubu na dvouměsíční hostování z New Yorku Red Bulls, rozhodl jedinou brankou utkání třetího kola Anglického poháru s druholigovým Leedsem United.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Thierry Henry oslavuje gól vstřelený v prvním utkání po návratu do Arsenalu. Francouzský útočník rozhodl v FA Cupu o vítězství nad Leedsem.

Článek

Henry, jenž v letech 1999 až 2007 pomohl Arsenalu získat dva ligové tituly, se dostal na hřiště v 68. minutě místo Marvána Šammacha a fanoušci "Kanonýrů" ho přivítali nadšeným aplausem. O deset minut později mu bouřlivě tleskali znovu.

Nejlepší střelec v historii Arsenalu po přihrávce od Alexe Songa z levé strany svou typickou střelou placírkou ke vzdálenější tyči zajistil týmu Arséna Wengera těsnou výhru. Pro Henryho to byl 227. gól v dresu Arsenalu, za který nastoupil v 371 utkáních.

Thierry Henry v dresu Arsenalu (druhý zprava) střílí gól v utkání FA Cupu s Leedsem.foto: Reuters/Eddie Keogh

Francouzský forvard byl po závěrečném hvizdu hojně oslavován fanoušky, a to i těch z Leedsu. "Je to zvláštní. Ještě před patnácti dny jsem byl na dovolené v Mexiku a neměl ponětí, že znovu nastoupím za Arsenal. A co teprve že vstřelím vítězný gól... Ten pocit po vstřelení branky byl úžasný, vrátil jsem se do klubu jako jeho skalní fanoušek. A tohle je pro každého fanouška splněný sen," poznamenal spokojeně Henry.

Arsenal angažoval Henryho na výpomoc, aby nahradil v útoku Maročana Šammacha a Gervinha z Pobřeží slonoviny, kteří brzy odjedou na mistrovství Afriky.

Záložník Tomáš Rosický dnes nebyl v londýnském týmu ani mezi náhradníky. Dalším soupeřem Arsenalu v Anglickém poháru bude Aston Villa.

Reklama

Související témata: