Hlavní obsah

Liverpool si vyšlápl v Carling Cupu na Manchester City, Tottenham uspěl v lize

MANCHESTER/LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City podruhé v řadě prohráli. Po víkendové porážce od rivala Manchesteru United (2:3) v FA Cupu, svěřenci Roberta Manciniho padli i v úvodním semifinále Carling Cupu 0:1 s Liverpoolem. Jediný gól vstřelil ve 13. minutě Gerrard z pokutového kopu. V dohrávce 1. kola Premier League zvítězili fotbalisté Tottenhamu na vlastním hřišti nad Evertonem 2:0 a bodově se dotáhli na druhý Manchester United.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalista Liverpoolu Steven Gerrard se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

Manchester City a Liverpool se střetly v ligovém utkání před osmi dny. Duel na stadiónu City opanovali domácí, když zvítězili 3:0, do středečního zápasu Carling Cupu však vstoupili mnohem lépe fotbalisté Liverpoolu. Už po čtyřech minutách se mohl mezi střelce zapsat Carroll, který se řítil sám na brankáře. Hart však vyběhl a střelu zlikvidoval.

Po zahrání rohového praporku v 11. minutě spadl míč k Aggerovi, který udělal v pokutovém území kličku Savičovi. Obránce z Černé Hory ho však trefil do kolene a sudí nařídil pokutový kop. Balón si vzal Gerrard a přízemní střelou umístěnou k levé tyči otevřel skóre utkání.

Steven Gerrard z Liverpoolu proměňuje penaltu do sítě Manchesteru City. Snaha brankáře Joea Harta je zbytečná.foto: Reuters/Nigel Roddis

Už ve 39. minutě opustil trávník útočník Manchesteru Balotelli, který poprvé po zranění nastoupil v základní sestavě. Balotelliho spoluhráči si vypracovali největší příležitost až v závěru první půle. Po akci Richardse se do zakončení z ideální pozice dostal Milner, bránu ale přestřelil.

Liverpool náskok uhájil

Tlak Citizens ve druhé půli sílil, ale domácí se bez režiséra Silvy jen těžko propracovávali do příležitostí. Do jedné z nich se dostal Richards, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval po centru z rohového kopu. Reina ale jeho šanci zlikvidoval. Do slibné palebné pozice se dostal i Nasri, který však pálil nad. Liverpool nakonec náskok uhájil.

V prvním utkání druhého semifinále Carling Cupu zvítězili fotbalisté Crystal Palace nad Cardiffem 1:0. Odvety obou zápasů jsou na programu za dva týdny.

V dohrávce 1. kola Premier League zvítězili fotbalisté Tottenhamu na vlastním hřišti nad Evertonem 2:0. První branku vstřelil v první půli Lennon, který na pravé straně převzal dalekonosný pas a samostatnou akci zakončil přesnou střelou. Ve druhé půli skóre navýšil Assou-Ekotto, jehož pokus nešťastně tečoval jeden z bránících hráčů Evertonu.

Fotbalisté Tottenhamu se radují z branky.foto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Tottenham se díky zisku tří bodů dotáhl na druhý Manchester United. Vedoucí Manchester City má o tři body více.

Premier League, 1. kolo:
Tottenham - Everton 2:0 (35. Lennon, 63. Assou-Ekotto).
Carling Cup, úvodní semifinále:
Manchester City - Liverpool 0:1 (13. Gerrard z pen.).

Reklama