Hlavní obsah

Vydra v Premier League prolomil střelecký půst: Mám velkou radost

Více než rok čekal útočník Burnley Matěj Vydra na gól v anglické fotbalové lize. Půst, který trval 27 zápasů, ukončil ve středečním utkání s Leicesterem a jeho trefa zajistila domácím remízu 1:1. Burnley je v tabulce na 15. místě, na sestupové příčky má náskok šesti bodů.

Foto: Peter Powell, Reuters

Matěj Vydra z Burnley pálí na brankáře Leicesteru Kaspera Schmeichela.

Článek

Vydra otevřel skóre utkání už ve čtvrté minutě, kdy vystihl nepovedenou přihrávku Hamzy Choudhuryho, obešel bránícího Wilfreda Ndidiho a trefil se k tyči. Osmadvacetiletý útočník dal v tomto ročníku ve 23 zápasech čtyři soutěžní branky. Jednou se trefil v Anglickém a dvakrát v Ligovém poháru.

"Zase jsem na gól v Premier League čekal hrozně dlouho. Mám velkou radost, protože Leicester je výborný tým. Je to cenný bod, na svůj výkon ve druhé půli můžeme být pyšní," řekl Vydra.

"Po víkendové porážce 0:4 (s Tottenhamem) to bylo složité. Potřebovali jsme zareagovat a musíme takhle pokračovat dál. Bodově jsme na tom dobře, snad v příštím zápase přidáme další," dodal autor šesti reprezentačních branek.

Vydra se předtím v lize naposledy trefil loni v únoru, kdy ve dvou utkáních po sobě proti Southamptonu a Bournemouthu zaznamenal jediné góly v sezoně.

Celkem má v Premier League na kontě sedm gólů v 73 zápasech. Tři dal ještě v dresu West Bromwiche, za Watford mezi elitou neskóroval. Ve druhé lize se mu střelecky dařilo lépe, v 187 zápasech dal 65 branek.

Reklama