Hlavní obsah

Nezasloužené, bědoval Guardiola. Ale byl si jistý, že ani konec spanilé série tažení City za titulem neohrozí

Praha

Hořké zklamání prožíval v nedělním večeru Josep Guardiola, trenér Manchesteru City. Skvostná série osmadvaceti zápasů bez prohry skončila pro jeho svěřence v nejméně vhodnou chvíli: na domácí půdě při derby s Manchesterem United (0:2).

Foto: Peter Powell, Reuters

Reakce kouče Manchesteru City Josepa Guardioly během derby s United.

Článek

„Nezasloužili jsme si prohrát," posteskl si Guardiola pro BBC po dvoubrankové prohře znamenající konec spanilé vítězné série trvající jednadvacet duelů.

Před rivalem z Old Trafford se na domácím stadionu Guardiolův výběr přitom musel sklonit už potřetí v řadě. Nejprve na United nestačil v prosinci 2019 při utkání Premier League, pak v lednu letošního roku v duelu Ligového poháru. A v neděli znovu při utkání nejvyšší anglické soutěže.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Bruno Fernandes z Manchesteru United slaví gól v derby.

„Minulý víkend při výhře nad West Hamem jsme podali mnohem, mnohem horší výkon. Možná jsme si tehdy ani nezasloužili vyhrát," vracel se Guardiola k duelu s týmem s českými reprezentanty Součkem a Coufalem v sestavě, kdy Citizens vyhráli 2:1.

Foto: Peter Powell, Reuters

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer (vlevo) a trenér Citizens Josef Guardiola.

„Jenže proti United jsme nebyli dost dobří před brankou soupeře. Naši útočníci rozhodně nesehráli brilantní utkání," bědoval Guardiola nad množstvím zahozených šancí ať už po úvodní trefě zápasu z kopačky Fernandese, či později v druhém poločase, když náskok United navýšil Shaw. „Každopádně i při dvoubrankovém manku jsme hráli výborně," nedělal si vrásky trenér City.

Byl si jistý, že konec vítězné série s jeho mužstvem nezacloumá a v boji o titul nepůjde o žádnou komplikaci. „Je to pro nás relativně neznámé, protože jsme prohráli po hodně dlouhé době," usmál se hořce Guardiola v připomínce skutečnosti, že jeho mužstvo naposledy nezískalo ani bod 21. listopadu při utkání s Tottenhamem (0:2).

„Je to prostě fotbal. Vyhrajete a jdete do dalšího utkání. Teď jsme prohráli. Ale nic se nemění. Čekají nás další zápasy. Ve hře je třicet bodů. Musíme získat maximum, abychom na konci sezony slavili titul," burcoval tým Guardiola, jehož tým je ve hře ještě o další tři trofeje.

Čeká jej finále Ligového poháru proti Tottenhamu, čtvrtfinále FA Cupu na hřišti Evertonu a skvěle mají svěřenci Josepa Guardioly rozehrané osmifinále Ligy mistrů, v němž v prvním duelu vyhráli na půdě Mönchengladbachu 2:0.

Reklama

Související témata: