Hlavní obsah

Ostrovy zmítá další skandál v souvislosti s rasismem

Londýn/Praha

S veřejným prostorem ve Velké Británii v posledních dnech v souvislosti s fotbalem hýbe jedna kauza s pachutí rasismu za druhou. Po propíraném kontroverzním závěru zápasu Slavie s Rangers a údajných urážkách s rasistickým podtextem ze strany sešívaného obránce Ondřeje Kúdely se v pondělí řešily i urážky o „opici“ kolumbijského fotbalisty Alfreda Morelose v souvislosti se skotským derby mezi Rangers a Celtikem. A rasismus se na internetu měl objevit i po duelu FA Cupu mezi Manchesterem United a Leicesterem. Cílem nadávek byl tentokráte záložník Rudých ďáblů Fred.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

Brazilský záložník Manchesteru United Fred v utkání s West Hamem. Archivní foto.

Článek

Lišky si v neděli ve čtvrtfinále FA Cupu s United poradily 3:1. Na instagramovém účtu osmadvacetiletého brazilského útočníka Freda se následně objevily opičí emotikony a rasistické nadávky.

„Nemůžeme to přijmout, musíme s tím navždy bojovat," vyjádřil se následně k útokům Fred prostřednictvím svého twitterového účtu.

Fred není jediný fotbalista Manchesteru United, který v posledních několika týdnech a měsících čelil na sociálních sítích obdobným urážkám.

V lednu se s něčím podobným musel vypořádat Marcus Rashford, po něm se s rasismem na internetu podle BBC setkali i Anthony Martial a Axel Tuanzebe. V Británii tak jde už o  několikátý podobný skandál od nového roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: