Hlavní obsah

Manchester City - Chelsea 1:2Fotbalisté Manchesteru City prohráli s Chelsea a titul zatím nezískali

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City ve 35. kole anglické ligy prohráli 1:2 s Chelsea a promarnili příležitost k získání sedmého titulu v klubové historii. Souboj celků, které se na konci května utkají ve finále Ligy mistrů, rozhodl v nastavení Marcos Alonso.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Raheem Sterling v souboji o míč s hráčem Chelsea Césarem Azpilicuetou během utkání 35. kola Anglické Premier League.

Článek

V šlágru se jako první prosadili domácí, ve 44. minutě otevřel skóre Raheem Sterling. V nastavení mohl přidat druhou branku Sergio Agüero, argentinský útočník ale penaltu neproměnil.

Nevyužitou šanci potrestal v 63. minutě Hakim Zijach, který z vápna prostřelil brankáře Edersona a vyrovnal. Chelsea poté dokázala skóre otočit, postaral se o to v nastavení Alonso.

Trenér Pep Guardiola byl ale přesvědčený, že City mělo ještě za stavu 1:1 kopat další penaltu po faulu Kurta Zoumy na Sterlinga. "Viděl jsem to v televizi a byla to penalta. Víc k tomu říct nemůžu, rozhodčí ví, proč ji nepískli," citoval kouče server BBC.

Chelsea si po příchodu trenéra Thomase Tuchela poradila se City i ve druhém utkání. Poprvé londýnský celek zvítězil v semifinále Anglického poháru, hattrick bude moci německý kouč završit ve finále Ligy mistrů.

Manchester City v Premier League ztratil po dvou vítězstvích a vede tabulku o třináct bodů před městským rivalem United. Chelsea se posunula na třetí místo před Leicester. Pátý West Ham ztrácí na příčky zajišťující účast v Lize mistrů pět bodů, má ale utkání k dobru.

Na šestou příčku se posunul Liverpool, který si díky brance Sadia Maného a prvnímu zásahu Thiaga Alcantary v anglické lize poradil 2:0 se Southamptonem. Obhájci titulu doma udrželi čisté konto poprvé od poloviny ledna.

Od příček zaručujících start v Lize mistrů je dělí šest bodů a oproti čtvrtému Leicesteru odehráli o zápas méně. Sedmý je po prohře 1:3 v Leedsu Tottenham, který poprvé v lize zaváhal pod vedením dočasného trenéra Ryana Masona.

Spurs oba dosavadní ligové duely pod vedením nejmladšího trenéra v historii Premier League vyhráli a Mason mohl jako první kouč Tottenhamu vyhrát úvodní tři zápasy na lavičce.

Londýnský celek na sedmé příčce ztrácí bod na Liverpool, ale musí se ohlížet také za sebe, protože ho dělí čtyři body od osmého Evertonu, jenž už je mimo pohárové pozice a má k dobru dva zápasy. Leeds je devátý.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Leeds - Tottenham 3:1 (13. Dallas, 42. Bamford, 84. Rodrigo – 25. Son Hung-min),
Sheffield United - Crystal Palace 0:2 (2. Benteke, 88. Eze)
Manchester City - Chelsea 1:2 (44. Sterling – 63. Zijach, 90.+3 Alonso)
Liverpool - Southampton 2:0 (31. Mané, 90. Alcantara).

Reklama

Související témata: