Hlavní obsah

Rooney se s Derby v posledním kole zachránil v druhé anglické lize

Londýn

Fotbalisté Derby pod vedením trenéra Wayna Rooneyho se díky remíze 3:3 s Sheffieldem v posledním kole udrželi ve druhé anglické lize. Bod jim z penalty v závěru zajistil útočník Martyn Waghorn a pomohla jim také remíza Cardiffu s Rotherhamem.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Trenér Wayne Rooney slaví s fotbalistou Colinem Kazim-Richardsem, Derby se po remíze 3:3 s Sheffieldem zachránilo v druhé anglické lize.

Článek

Derby k záchraně dovedl dvěma góly Waghorn, který se poprvé prosadil v 49. minutě, kdy vyrovnal na 1:1. Tři minuty nato se domácí ujali vedení, ale také Sheffield dokázal díky rychlým zásahům skóre otočit. Na konečných 3:3 upravil v 78. minutě z pokutového kopu Waghorn.

Ani bod však Derby k záchraně nemusel stačit, pokud by v souběžně hraném utkání Rotherham vyhrál v Cardiffu. Domácí však v 88. minutě srovnali na 1:1 a Derby zakončilo sezonu na 21. místě s odstupem jediného bodu od pásma sestupu.

V něm se s bodovými rozestupy seřadil Wycombe, Rotherham a na poslední 24. příčce Sheffield, který kvůli porušení finančních pravidel přišel o šest bodů. Přímý postup do Premier League si naopak zajistily Norwich s Watfordem, zatímco Brentford, Swansea, Barnsley a Bournemouth čeká play off a jedno postupové místo.

Reklama

Související témata: