Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant zadržen za napadení fanouška!

Sheffield/Praha
Aktualizováno

Poslední tým tabulky v anglické Premier League Sheffield United vyšetřuje spolu s policií šokující video, kolující po sociálních sítích. To zachycuje skotského fotbalového útočníka Oliho McBurnieho, který pěstí napadl jednadvacetiletého fanouška a snažil se mu rozbít telefon. Policie už McBurnieho zadržela.

Foto: Daniel Chesterton/Offside

Skotský útočník Oli McBurnie

Článek

Záběry začínají tím, že nějaký muž volá na ulici útočníkovo jméno. "Šel jsem kolem se dvěma kamarády a viděli jsme, jak se hádá s holkou. Byl trochu agresivní, tak jsem mu v žertu řekl 'klídek, horší než sestup to být nemůže'," vypověděl napadený mladík, který si situaci nahrával na mobil.

Skotský fotbalista k fanouškovi přišel hodil mu telefon na zem a snažil se ho rozdupat. Telefon přitom dál nahrával. Zachytil tedy i to, jak McBurnie po mladíkovi vystartoval. Video pak dále pokračuje, ale fotbalista už na něm k vidění není. Klub vydal okamžitě prohlášení, že si videa je vědom a že záležitost prošetří.

Situci ale začala vyšetřovat i policie, která skotského reprezentanta zadržela. Už dříve měl fotbalista, který se momentálně potýká se zraněním dolní končetiny, problémy se zákonem. Loni v červenci dostal pokutu v přepočtu téměř 847 tisíc korun za řízení pod vlivem alkoholu a zákaz řízení na 16 měsíců. Na začátku roku 2020 byl také FA varován poté, co proti fanouškům Cardiffu předváděl obscénní gesta.

Fanoušci se v komentářích pod inkriminovaným videem však stále dohadují, zda se jedná o hvězdného útočníka nebo ne. Podle policie je již zřejmě jasno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: