Hlavní obsah

Oběť rasismu v Premier League se dočkala zadostiučinění. Osm lidí bylo zatčeno

Rasistické urážky namířené na adresu korejského útočníka Tottenhama Son Hung-mina po zápase s Manchesterem United z 11. dubna, nezůstaly bez povšimnutí. Policie nyní zadržela hned osm lidí v souvislosti s online rasismem. Další čtyři lidé byli vyslýcháni londýnskou Metropolitní policií.

Foto: Daniel Leal-olivas, Reuters

Útočník Tottenhamu Son Hung-min

Článek

Internet jako svobodné médium? Ano, ale všechno má své meze. Rasistické urážky na sociálních sítích na adresu korejské hvězdy Spurs Son Hung-mina se jejich autorům pěkně vymstily. Osm lidí za ně bylo zatčeno.

„Tato akce jasně ukazuje, že policie nebude stát za rasistickým násilím, i když je pácháno online," prohlásil jeden detektiv Matt Simpson, který událost vyšetřuje. Urážky mají na svědomí fanoušci Manchesteru United, kterým se nelíbilo, že sudí na základě teatrálního pádu Sona po údajném faulu po zhlédnutí VAR odvolal United gól.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tottenham Hotspur (@spursofficial)

Policie tedy neuvedla, o jakého hráče Spurs se konkrétně jedná, ale podle všech dostupných zdrojů by nemělo být pochyb o tom, že jde právě o jihokorejského útočníka. Vedení United už dříve kvůli tomuto incidentu potrestalo šest svých fanoušků, kterým zakázalo přístup na Old Trafford.

Reklama

Související témata: