Hlavní obsah

Fotbalisty zaskočil odstřel elektrárny v blízkosti hřiště. Zápas přesto pokračoval

Během fotbalových zápasů je k vidění spousta zvláštních situací. S takovou, která se stala ve Velké Británii, se však hráči ještě zřejmě nesetkali. V pozadí probíhajícího utkání mezi Brereton Lion FC a Dormans FC totiž probíhal odstřel ikonické elektrárny Rugeley, která ve městě stála bezmála šedesát let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalový zápas přerušil odstřel chladících věží elektrárnyVideo: Reuters

 
Článek

Téměř sto dvacet metrů vysoké chladicí věže, které byly schopné zchladit až šest milionů litrů vody za hodinu, a které se staly symboly průmyslové Británie, se řítily k zemi, zatímco místní fotbalisté hráli jako by se nechumelilo. Z dálky byly slyšet obrovské rány, ale hráči se nenechali vyvést z míry.

Oblohu zaplnila oblaka prachu a dýmu, některé hráče to rozptýlilo až při rohovém kopu. Jinak se soustředili čistě na zápas. Někteří diváci, kteří demolici sledovali v živém přenosu, si dělali legraci a přirovnávali pád věží ke hvězdám Premier League, kteří jsou podle nich také náchylní k demolici, například k Jacku Grealishovi.

„Asi nejlepší publikum, které tam kdy měli," smáli se. Na pozemku vzniklém po odstřelu má vzniknout park, škola a tisíce domů pro rodiny s dětmi.

Reklama

Související témata: