Hlavní obsah

Arsenal získal mladého belgického záložníka Lokongu z Anderlechtu

Fotbalisty Arsenalu posílil belgický záložník Albert Sambi Lokonga. Jednadvacetiletý hráč Anderlechtu v klubu podepsal dlouhodobou smlouvu. Podmínky přestupu kluby nezveřejnily, podle médií ale Arsenal za člena belgické reprezentační jednadvacítky zaplatil 15 milionů liber (asi 446 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Lokonga přišel do Anderlechtu jako patnáctiletý v roce 2014, v roce 2017 v klubu získal první profesionální smlouvu. Prosadit se mu podařilo o dva roky později, kdy odehrál 26 zápasů ve všech soutěžích. V uplynulé sezoně se pod vedením trenéra Vincenta Kompanyho dostal do základní sestavy, v 37 zápasech si připsal tři góly a tři asistence.

Za belgickou jednadvacítku odehrál Lokonga sedm zápasů a v březnu se dočkal pozvánky do seniorské reprezentace. V kvalifikaci mistrovství světa, v níž Belgičané sehráli zápas mimo jiné s českým národním týmem, se ale na hřiště nedostal a na debut tak stále čeká.

Pro Arsenal je belgický mladík druhou letní posilou. Londýnský klub už dříve získal obránce Nuna Tavarese z Benfiky Lisabon.

Reklama