Hlavní obsah

Liverpool si pojistil brankářskou hvězdu Alissona dlouhodobou smlouvou

Liverpool

Liverpool si pojistil brankářskou jedničku Alissona Beckera novou dlouhodobou smlouvou. Informovali o tom zástupci anglického fotbalového klubu. Podle médií podepsal nejlepší gólman světa za rok 2019 kontrakt do roku 2027.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brazilský brankář Alisson během tréninku před přátelským utkáním s ČR. Archivní foto

Článek

"Nemusel jsem se dlouho rozmýšlet. Za poslední tři roky jsme našli společnou řeč. V klub mám velkou důvěru a klub zase ve mě," uvedl v prohlášení Alisson, jenž do Liverpoolu přišel v roce 2018 z AS Řím. "Já i moje rodina tu jsme šťastní. Moje děti tu jsou doma," dodal Brazilec.

Už dříve si Liverpool pojistil další opory. Nové smlouvy podepsal s obráncem Trentem Alexanderem-Arnoldem (do roku 2025) a záložníkem Fabinhem (2026).

Aston Villa získala fotbalového útočníka Ingse ze Southamptonu

Anglický útočník Danny Ings přestoupil ze Southamptonu do Aston Villy. Podle informací médií zaplatil birminghamský klub za devětadvacetiletého fotbalistu 30 milionů liber. Ings podepsal smlouvu na tři roky.

"Danny je skvělý hráč pro Premier League, který dával góly všude, kde hrál. Je to taky absolutní profesionál, který bude lídrem našeho týmu a také skvělým vzorem v naší rozvíjející se akademii," uvedli zástupci Aston Villy.

Ings odehrál od přestupu z Liverpoolu v roce 2018 za Southampton 100 zápasů, v nichž nastřílel 46 branek.

Klub se naopak s největší pravděpodobností v nejbližší době době rozloučí s kapitánem Jackem Grealishem. Záložníka ve čtvrtek čekají lékařské testy v Manchesteru City, kam by měl přestoupit za rekordní odstupné 100 milionů liber.

Reklama

Související témata: