Hlavní obsah

Guardiola se ohradil proti obvinění, že City porušuje finanční fair play

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola se ohradil proti obviněním, že klub porušuje pravidla finančního fair play. Španělský kouč vyzval kritiky, aby tvrzení podložili důkazy. City bylo kvůli údajnému nadhodnocení příjmů od sponzorů minulý rok v únoru vyloučeno na dva roky z evropských pohárů. Šestinásobný anglický mistr poté ale uspěl s odvoláním k arbitráži.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola se ohradil proti obviněním, že klub porušuje pravidla finančního fair play.

Článek

Soud v Lausanne loni v červenci trest zrušil a manchesterský celek nakonec musel zaplatit pouze pokutu, navíc sníženou z původních třiceti milionů eur na deset (asi 254 milionů korun).

Nyní však klub opět čelí kritice za obcházení pravidel. Nedávno totiž přivedl za 100 milionů liber (asi tři miliardy korun) záložníka Jacka Grealishe z Aston Villy a udělal z něj nejdražšího hráče v historii anglické ligy.

Podle Guardioly byl však transfer možný díky tomu, že za předchozích dvanáct měsíců City prodalo hráče za 60 milionů liber. "Kvůli pravidlům máme omezení a jsme na tom stejně jako všichni ostatní," řekl Guardiola.

"A pak už je to jen o tom, jakým směrem se vydáte. Někteří majitelé chtějí vydělávat, ostatní samozřejmě nechtějí prodělávat, ale když můžou utratit za posily, tak to udělají," přidal.

"Každý rok jsme prošli kontrolou, kterou musí absolvovat každý. Jestli děláme něco špatně, tak ať nám to dokážou," prohlásil Guardoila. "Navíc nákupy nejsou zárukou úspěchu," dodal.

"V Barceloně jsme dvakrát vyhráli Ligu mistrů se sedmi odchovanci z akademie, kteří nás nic nestáli. Každý klub jde svou cestou," uvedl trenér City, které by podle britských médií mělo ještě přivést útočníka Harryho Kanea z Tottenhamu za 120 milionů liber.

Reklama