Hlavní obsah

Van Dijk po úspěšném návratu: Nebyl jsem unavený ze zápasu, ale ze všeho kolem

Jeden z nejlepších fotbalových obránců současnosti Virgil van Dijk z Liverpoolu má za sebou úspěšný návrat na trávníky po dlouhé pauze zaviněné vážným zraněním. Třicetiletý Nizozemec odehrál po potížích s kolenem celý sobotní zápas úvodního kola nové sezony Premier League v Norwichi, navzdory výhře 3:0 ale přiznal, že naskočit zpět do sestavy nebylo snadné.

Foto: Lee Smith, Reuters

Virgil van Dijk z Liverpoolu.

Článek

"Než skutečně nastoupíte a hrajete, v hlavě si ten zápas mnohokrát představujete... Nebyl jsem vůbec unavený ze zápasu samotného, byl jsem však unavený z toho všeho okolo," prohlásil Van Dijk po svém prvním soutěžním utkání od loňského října, kdy si v derby s Evertonem po zákroku brankáře Jordana Pickforda přetrhl přední zkřížený vaz v kolenu.

Předloňský vítěz ankety UEFA o evropského fotbalistu roku byl rád, že má očekávaný den za sebou. "Bylo to něco jako určitá překážka. Musel jsem se přes ni dostat a cítil jsem, že pak to zase všechno přijde. Dobře jsem trénoval a s kolenem jsem se cítil dobře. Byla to náročná cesta, ale jsem rád, že jsem u toho mohl zase být," pochvaloval si Van Dijk.

Ceněný stoper však nechce dostávat sám sebe pod tlak. "Prvním zápasem není celá ta kapitola ještě uzavřená. Chtěl jsem hrát od první možné chvíle, protože cítím, že hrát potřebuji a posouvá mě to. Nejsem však robot; nemohu se okamžitě vrátit na svou stoprocentní úroveň. Potřebuji další zápasy, aby se to všechno zase opakovalo, a také čas," vysvětlil Van Dijk.

Reklama

Související témata: