Hlavní obsah

Fotbalisty West Hamu posílil chorvatský reprezentant

West Ham, kde působí i čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, posílil chorvatský útočník Nikola Vlašič. Třiadvacetiletý fotbalista přišel z CSKA Moskva a s londýnským klubem podepsal pětiletou smlouvu. West Ham za něj podle médií zaplatil 26 milionů liber (775 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Chorvatský reprezentant Nikola Vlašič na snímku z evropského fotbalového šampionátu.

Článek

Vlašič si vyzkouší druhé angažmá v anglické lize. V letech 2017 až 2019 nastupoval za Everton, kde se však neprosadil a zamířil na hostování do CSKA Moskva. Předloni do ruského celku přestoupil. Za CSKA v 108 zápasech dal 33 branek a na 21 přihrál.

Mladší bratr dvojnásobné mistryně světa ve skoku do výšky Blanky Vlašičové má na kontě také 26 zápasů a šest branek v chorvatské reprezentaci. Bývalý hráč Hajduku Split si zahrál i na nedávném mistrovství Evropy.

Liverpool o čtyři roky prodloužil smlouvu s kapitánem Hendersonem

Fotbalový Liverpool prodloužil smlouvu s kapitánem Jordanem Hendersonem. Délka nového kontraktu nebyla zveřejněna, podle médií se však jednatřicetiletý záložník klubu upsal do roku 2025.

Henderson přišel do Liverpoolu v roce 2011 a dosud za něj odehrál 394 zápasů. Kapitánem týmu je od roku 2015. Předloni ho dovedl k triumfu v Lize mistrů a loni také k prvnímu anglickému titulu po 30 letech.

Bývalý hráč Sunderlandu má na kontě 64 zápasů a jeden gól za anglickou reprezentaci. S národním týmem na nedávném mistrovství Evropy došel až do finále, ve kterém Anglie prohrála po penaltovém rozstřelu s Itálií.

Reklama

Související témata: