Hlavní obsah

Rušivý element u Součka s Coufalem? Ve West Hamu novou posilu nepřijali, píší v Británii

Londýn/Praha

Fotbalový West Ham United prožívá nebývale úspěšné období. Skvělou minulou sezonu zakončil na senzační šesté příčce v tabulce Premier League, kde se po startu nového ročníku nyní vyhřívá na druhé příčce. S úspěchem přišly větší ambice a také posily. V britském tisku se ale nyní spekuluje o tom, zda s jednou z posil nepřišel ke Kladivářům také rušivý element.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté West Hamu prožívají mimořádně úspěšné období. Zapadnou v týmu nové posily?

Článek

K již zavedené české dvojici Tomáš Souček, Vladimír Coufal, kterou si fanoušci v Londýně velmi oblíbili, přišel v závěru přestupového období ze Spartaku Moskva ještě další exslávista Alex Král.

Jeho se ale zmíněné pochybnosti netýkají. Ty směřují k francouzskému obránci Kurtu Zoumovi, kterého West Ham získal rovněž na poslední chvíli za 25 milionů liber z Chelsea. S Hammers podepsal smlouvu na čtyři roky.

„Jeho noví spoluhráči ale nejsou zrovna nadšení z výše jeho platu, který má činit 125 tisíc liber týdně (cca 3,8 milionu korun). Kouč David Moyes vytvořil ve West Hamu semknutou skupinu hráčů a neobvykle vysoký plat nové posily neudělal zrovna nejlepší atmosféru v týmu," píše třeba britský list The Sun.

„Je to hráč, kterého jsme dlouho sledovali. Věnovali jsme spoustu úsilí tomu, abychom tento transfer realizovali. Byl pro nás první volbou a jsem velmi šťastný, že už je naším hráčem. Do týmu přinese velkou konkurenci," pochvaloval si Moyes po přestupu.

I sám hráč si novou štaci velmi pochvaloval. „Jsem šťastný a velmi hrdý. Moje konverzace s koučem byla velmi rychlá. Cítil jsem, že mě opravdu ve svém týmu chce," uvedl pro klubové stránky Zouma, jenž se v Chelsea v konkurenci hráčů jako Antonio Rudiger, Andreas Christensen či Thiago Silva moc neprosazoval.

Reklama

Související témata: