Hlavní obsah

Southampton - West Ham 0:0V hlavní roli Ronaldo! Manchester United vede Premier League, West Ham bral bod, Král seděl

Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu prohráli ve 4. kole anglické ligy na hřišti Crystal Palace 0:3 a poprvé v sezoně ztratili body. Hosté hráli od 58. minuty bez vyloučeného Japheta Tangangy. První vítězství "Orlů" v ligovém ročníku zařídili Wilfried Zaha z penalty a dvěma zásahy střídající Odsonne Édouard. Na hřišti Southamptonu bral jen bod West Ham United a propásl šanci jít do čela Premier Legaue. V dresu Kladivářů zůstal mezi náhradníky záložník Alex Král. Ligovou tabulku vede Manchester United, který vyhrál 4:1 nad Newcastlem a dva góly vítězů zaznamenal Cristiano Ronaldo. Druhá je Chelsea. Ta porazila doma Aston Villu 3:0 a bodovali i ve 4. kole anglické ligy. Dvakrát se trefil Lukaku a jednou skóroval Kovačič.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Posila West Hamu - český reprezentant Alex Král - začala zápas v Southamptonu v roli náhradníka.

Článek
Fotogalerie

Tanganga obdržel v rozmezí 53. až 58. minuty dvě žluté karty a Crystal Palace poprvé využil přesilovku v 75. minutě, kdy Zaha bezpečně proměnil pokutový kop.

V 84. minutě přidal druhou trefu po pouhých 29 vteřinách pobytu na trávníku Édouard, který na konci srpna přišel ze Celticu Glasgow. Soutěžní debut za Crystal Palace vylepšil třiadvacetiletý útočník v nastavení svým druhým gólem v utkání.

V barvách Manchesteru United nastoupil hvězdný Cristiano Ronaldo a dočkal se i první gólové radosti. Portugalec se v nastavení první půle trefil do sítě Newcastlu. Nakonec se trefil ještě jednou a Rudí ďáblové po výhře 4:1 vedou aktuálně Premier League.

"Můj návrat na Old Trafford byl jen krátkou připomínkou toho, proč se tomuto stadionu přezdívá 'Divadlo snů'. Vždycky to pro mě bylo magické místo, kde můžete dosáhnout všeho, co si usmyslíte. Se spoluhráči a úžasnou podporou, které se nám z ochozů dostává, půjdeme vpřed sebevědomě a s optimismem, že na konci budeme společně slavit," napsal Ronaldo na instagramu.

"Jsem pyšný na to, že jsem se do Manchesteru vrátil a znovu hraju Premier League. Především mám ale radost, že jsem pomohl týmu. Pojďme, Ďáblové!" dodal šestatřicetiletý Portugalec.

West Ham remizoval v Premier League podruhé za sebou a udržel neporazitelnost. V nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen jeho útočník Antonio.

Úřadující šampion Manchester City zvítězil ve třetím kole po sobě, o což se na hřišti Leicesteru v 62. minutě postaral Silva. "Lišky" vyšly naprázdno ve druhém z posledních tří kol.

Lukaku se poprvé proti Aston Ville prosadil po čtvrthodině hry. Krátce po změně stran zvýšil Kovačič, jenž se asistencí podílel i na první trefě domácích. Závěrečné slovo měl v nastavení opět Lukaku. "Blues" bodovali i ve čtvrtém kole.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Crystal Palace - Tottenham 3:0 (84. a 90.+3 Édouard, 76. Zaha z pen.),
Brentford - Brighton 0:1 (90. Trossard)
Arsenal - Norwich 1:0 (66. Aubameyang)
Leicester - Manchester City 0:1 (62. Silva)
Manchester United - Newcastle 4:1  (45.+2 a 62. Ronaldo, 80. Fernandes, 90.+2 Lingard - 56. Manquillo)
Southampton - West Ham 0:0
Watford - Wolverhampton 0:2 (74. vlastní Sierralta, 83. Hwang Hi-čchan)
Chelsea - Aston Villa 3:0 (15. a 90.+3 Lukaku, 49. Kovačič).

Reklama

Související témata: