Hlavní obsah

Hororové zranění v Premier League vyděsilo hráče i fanoušky. Je to zlé, zuřil trenér Klopp

Londýn/Praha

Hororová chvilka otřásla hráči i fanoušky během nedělního utkání Premier League mezi Leedsem a Liverpoolem. Po hodině hry, když už měl Liverpool náskok 2:0, potkala mladíka Harveyho Elliotta pohroma. 18letý talent nabíral rychlost k protiútoku, když vtom jej zezadu sundal Pascal Struijk. Následky střetu budily hrůzu.

Foto: Peter Powell, Reuters

Liverpoolský Harvey Elliott utrpěl proti Leedsu vážné zranění.

Článek

Elliott se ihned začal svíjet v bolestech, výjev jeho ošklivě zakřivené nohy dával tušit, že s jeho kotníkem je něco hodně špatně. Struijkovi ukázal sudí rovnou červenou kartu. Hráči obou týmů byli tím, co měli před očima, viditelně otřeseni.

Liverpoolský mladík byl ošetřován na hřišti a poté zamířil do nemocnice, odkud se v pondělí ozval fanouškům.

„Jsem samozřejmě zničený z toho, co se stalo včera v Leedsu, zároveň jsem ohromen láskou a podporou z celého fotbalového světa, které ke mně po zranění míří. Díky všem, kdo mně nebo mé rodině poslali zprávu, hodně to pro mě znamená. Teď se chci plně soustředit na rekonvalescenci, udělám všechno pro to, abych se mohl brzy vrátit," napsal hráč na Instagram.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Harvey Elliott (@harveyelliott07)

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp byl z toho, co potkalo jeho svěřence, hodně rozladěný.

„Je to hodně zlé zranění. Jde o kotník, slyšel jsem, že ho má vykloubený. Je v nemocnici, takže musíme čekat. Je to skvělý hráč a teď je mimo hru," láteřil trenér po zápase v rozhovoru pro Sky Sports.

Vše zlé je k něčemu dobré. Elliott svojí přítomností v nemocnici udělal alespoň radost malému fotbalistovi.

„Můj syn si dnes odpoledne při fotbale zlomil ruku. A koho dali v nemocnici vedle něj? Harveyho Elliotta a jeho rodinu. Dal mu dres a kopačky ze zápasu. Syn je nadšený," napsal otec malého hráče na Twitter.

Liverpool v posledním prohlášení uvedl, že Elliott už v nemocnici není. „Můžeme potvrdit, že Harvey Elliott byl po vážném zranění kotníku z utkání v Leedsu z nemocnice propuštěn. V příštích dnech ale bude muset podstoupit operaci. Klub bude o vývoji jeho zdravotního stavu informovat," píše Liverpool.

Na Ostrovech se mezitím rozhořela debata o tom, zda šlo ze strany Struijka vůbec o faul, či zda měl dostat červenou kartu.

„Mě ale vůbec nezajímá, jestli to měla být červená, nebo ne. To je mi úplně jedno. Je z toho vážné zranění 18letého kluka. Červená karta není podstatná. Za dva nebo tří týdny bude (Struijk) hrát, ale Harvey určitě ne," soptil kouč Klopp v rozhovoru pro BBC.

Ozval se také Struijk, který byl z toho, co se po jeho zákroku stalo, rovněž otřesen.

„V dnešním zápase se stalo něco, co bych nikdy nikomu nepřál. Harvey Elliotte, moje myšlenky jsou s tebou. Jsem z toho zdrcený, nikdy jsem nezamýšlel, že by se něco takového mohlo stát. Přeji ti brzké uzdravení a doufám, že tě brzo uvidím zpátky na hřišti," napsal Belgičan na Instagram.

Reklama