Hlavní obsah

Specialista selhal! Souček a spol. konejší kamaráda, který proti United zahodil v nastavení penaltu

Praha

Nevídané drama nabídl závěr nedělního duelu fotbalové Premier League mezi West Hamem a Manchesterem United. Ve třetí minutě nastaveného času za stavu 1:2 kopali Souček a spol. pokutový kop. Kouč Moyes kvůli tomu zvedl z lavičky vyhlášeného specialitu na penalty Marka Nobleho. Anglický záložník udělal tři dřepy, vzal si míč...a neproměnil.

Foto: John Sibley, Reuters

Anglický záložník Mark Noble po neproměněné penaltě

Článek
Fotogalerie

„Je nám Marka líto. Ale je to fotbal, musíte takové věci přijmout. Je dost zkušený, aby se k penaltě postavil znovu. Příští určitě dá," řekl obránce West Hamu Angelo Ogbonna pro televizní stanici Sky Sports.

Kladiváři, za které odehrálo celý zápas české duo Tomáš Souček-Vladimír Coufal, vedli proti United díky brance Benrahmy. Hosté však kontrovali hvězdným Ronaldem, který dal od návratu na Old Trafford už 4 góly.

Když se v závěru trefil jeho parťák Lingard, který ve West Hamu v uplynulé sezoně úspěšně hostoval právě z Manchesteru United, vypadalo, že je hotovo. Jenže pár vteřin před koncem nastavení zastavila centr Jarmolenka ruka Shawa, hlavní rozhodčí Atkinson po zhlédnutí situace na monitoru nařídil pokutový kop. Střádající Noble ale selhal, De Gea vystihl směr střely a míč vyrazil.

„Byla to poslední minuta, maximálně jsem se soustředil. Hlavou mi běžela věta: Musím to prostě chytit! Povedlo se, máme tři cenné body," radoval se De Gea. Je teprve pátým brankářem, kterému se povedlo lapit Noblemu pokutový kop. V sezoně 2008/2009 se to podařilo také Petru Čechovi. Čtyřiatřicetiletý Noble ve své kariéře zahrával celkem 43 penalt, jeho úspěšnost je tedy téměř 90 procent.

„Podívejte se na jeho statistiku v pokutových kopech. Je úžasná. Bohužel dnes ji nepotvrdil," litoval trenér West Hamu David Moyes. Hosté se cítili ukřivděni, neboť se v průběhu druhého poločasu v šestnáctce West Hamu třikrát dožadovali penalty po pádech Ronalda. Jednou se Portugalec svalil k zemi po souboji s Coufalem. Při snaze ho obejít mu přepadl přes nohu. Český obránce s ní však v posledním momentu ucukl, což Atkinson po konzultaci s videorozhodčím vyhodnotil jako čistý zákrok.

Foto: David Klein, Reuters

Tomáš Souček v souboji s Cristianem Ronaldem

„Myslím, že první dva zákroky na Cristiana byly penalty," prohlásil kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer, který si pochvaloval výkon Lingarda. „Byl to pro něj složitý zápas, stál proti nedávným kamarádům. Vstřelil vítězný gól, co k tom dodat," zářil Solskjaer, jehož tým neprohrál venku v Premier League už 29 zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články