Hlavní obsah

Očkovaní fotbalisté budou moci po návratu z rizikových zemí hrát Premier League

Londýn

Plně očkovaní fotbalisté z Premier League budou moci cestovat k reprezentačním zápasům do zemí, které má Británie na takzvaném "červeném seznamu" rizikových států, a po návratu budou moci trénovat a hrát zápasy. Uvedla to BBC s tím, že hráči budou na tréninky a utkání docházet z karantény.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Alex Král z West Hamu v souboji s Donnym van der Beekem z Manchesteru United. Ilustrační foto.

Článek

Mnoho anglických klubů v září odmítlo pustit své hráče plnit reprezentační povinnosti do zemí z "červeného seznamu", jako jsou Brazílie či Argentina. Týmy se tak dostaly do sporu s národními federacemi, a vedení anglické ligy se proto snaží zamezit podobným situacím v další reprezentační pauze.

Koronavirová opatření nařizují lidem, kteří z rizikových zemí přijedou do Anglie, desetidenní karanténu v hotelu. Po dohodě s vládou budou hráči v karanténě ve speciálních zařízeních a budou smět trénovat a hrát.

"Naše nejlepší obrana proti viru je vakcinace a tato nová pravidla umožní plně očkovaným hráčům plnit jejich reprezentační povinnosti nejbezpečnějším a nejpraktičtějším způsoben a zároveň jim umožní po návratu trénovat a hrát za jejich kluby," řekl BBC mluvčí vlády.

Reprezentační pauza bude trvat od 4. do 15. října, Premier League se znovu rozběhne o den později.

Reklama

Související témata: