Hlavní obsah

Fotbalisty Norwiche bude trénovat bývalý kouč Aston Villy Smith

Norwich

Fotbalisty Norwiche převzal podle očekávání trenér Dean Smith. Bývalý obránce nahradil u posledního týmu tabulky Premier League Daniela Farkeho, jenž byl odvolán předminulý víkend. Sám Smith před reprezentační pauzou skončil v Aston Ville.

Foto: Chris Radburn, Reuters

Fotbalisté týmu Norwich City oslavují první výhru v tomto ročníku Premier League, po utkání ale německý kouč týmu Farke přišel o místo.

Článek

Smith trénoval Aston Villu od roku 2018 a dovedl ji do elitní soutěže. Propuštěn byl po pěti porážkách za sebou, po nichž je birminghamský tým dva body nad pásmem sestupu. "Bylo to docela bouřlivých sedm dnů, ale jsem rád, že jsem zpět a budu moci pracovat v Norwichi v Premier League," uvedl po podpisu smlouvy na dva a půl roku Smith, jehož v Aston Ville nahradil dosavadní kouč Glasgow Rangers Steven Gerrard.

Němec Farke přišel do Norwiche v roce 2017 a letos dovedl "Kanárky" do Premier League už podruhé. V létě podepsal novou čtyřletou smlouvu, ale poté, co jeho svěřenci v prvních 11 zápasech sezony získali jen pět bodů, byl propuštěn.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.