Hlavní obsah

Konečná! Manchester United se chce zbavit Solskjaera, vedení ale čeká na vhodného nástupce

Manchester

Vedení Manchesteru United se podle deníku Daily Express definitivně rozhodlo vyhodit trenéra Oleho Gunnara Solskjaera. K tomuto kroku vedla řada nepřesvědčivých výkonů slavného týmu pod vedením norského lodivoda. Klub se ho tak zbaví v co nejbližším čase, bude ale čekat na vhodnou náhradu, píší na Ostrovech.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer během debaklu s Liverpoolem.

Článek

V tabulce Premier League jsou Rudí ďáblové mimo pozice pro evropské poháry, ani představení v Lize mistrů nejsou ideální. Vedení tradičního anglického celku už zjevně došla trpělivost a po prohře 0:2 v derby proti rivalům z Manchesteru City se podle dostupných informací rozhodlo, že Solskjaera odvolá.

Definitivní konec norského trenéra ale hned tak nepřijde. Většina jeho možných nástupců, které si šéfové klubu vyhlédli, totiž má platnou smlouvu jinde. A tak nezbývá než čekat, ačkoliv je klub přesvědčen o tom, že je změna na postu již nutná.

Foto: Phil Noble, Reuters

Působení Oleho Gunnara Solskjaera na lavičce Manchesteru United se patrně chýlí ke konci.

O pozici v United se již dříve zajímal Antonio Conte, jenže žádné konkrétní nabídky se nedočkal. A tak si pro sebe slavného Itala „zabral" konkurenční Tottenham.

Nejžhavějším kandidátem na místo nového trenéra Manchesteru je tak aktuálně Brendan Rodgers. Zkušený Brit nyní působí v Leicesteru City, odkud by se ho mělo vedení United pokusit přetáhnout. Jenže to by nastalo až po probíhajícím ročníku.

Vzhledem k absenci vhodného nástupce tak může Solskjaer nakonec u týmu setrvat až do konce sezony.

Reklama