Hlavní obsah

Conte povede Tottenham. Santo skončil, nadával hráčům

Dvaapadesátiletý bývalý vynikající italský záložník a úspěšný kouč Antonio Conte povede Tottenham Hotspurs. Dostal smlouvu na osmnáct měsíců s ročním platem 13 miliónu liber (asi 393 mil. korun). První trénink má vést ve středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Interu Milán Antonio Conte.

Článek

Vedení Kohoutů, jak je klub přezdíván, v čele s majitelem Danielem Levym odvolalo po 124 dnech Portugalce Nuna Espirita Santa, který v červnu nahradil José Mourinha. Podle listu The Daily Mail důvodem odvolání Santa byly špatné výsledky a stížnosti hráčů, že je nedokáže dostatečně připravit na zápasy a chová se k nim na tréninku arogantně. „Byl vulgární, s námi nespolupracoval, a navíc nedokázal mužstvo připravit na zápasy," posteskl si pro Radio BBC 5 jeden z hráčů.

„Pro nás by příchod Conteho měl být dobrý. Je to kouč, který umí získat hráče pro svoje záměry, respektuje jejich názor, bere je jako partner. Určitě máme na víc než deváté místo, ale v mužstvu nevládla dobrá atmosféra, byla zbytečně napjatá. Vše vyvrcholilo porážkou 0:3 s Manchesterem United," shodli se hvězdní Harry Kane a Dele Alli.

Conte získal jako hráč s Juventusem pět titulů, vyhrál s ním Ligu mistrů i Pohár UEFA. V roli kouče dovedl Juventus ke tře triumfům v Serii A, v minulé sezóně se stal italským mistrem s Interem Milán, a v létě se rozhodl skončit. V letech 2014/16 koučoval italskou reprezentaci a poté 2016/18 Chelsea.

Reklama

Související témata: