Hlavní obsah

Tahanice o Modriče pokračuje. Miliardou chrastí i pracháči z PSG

Londýn

Další díl nekonečné telenovely o přestupu chorvatského fotbalisty Luky Modriče z Tottenhamu režírují boháči z Paris St. Germain. Přihlásili se do přestupové tahanice s tím, že by byli ochotni za šikovného záložníka zaplatit 40 miliónů liber (tedy 1,3 miliardy korun), které anglický klub požaduje. Tím by vyřadili ze hry Real Madrid, který nechce z kasy vytáhnout více než 31 miliónů liber, v přepočtu zhruba miliardu korun.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Definitivní loučení s Tottenhamem? Luka Modrič touží po přestupu

Článek

O Modričově přestupu do bílého baletu se už hovořilo jako o hotové věci, jenže Tottenham se zařekl, že nesleví. V PSG si nedělají hlavu z jakkoliv vysoké sumy, což dokázali nedávnými přestupy, při nichž přivedli jako hvězdu první velikosti především švédského forvarda Zlatana Ibrahimoviče. Za něj a Thiago Silvu zaplatili AC Milán 52 miliónů liber, za neapolského Ezequiela Lavezziho pak vysázeli dalších 24 miliónů liber, v součtu a přepočtu skoro 2,5 miliardy korun...

Modričovi se však do Paříže příliš nechce, už se viděl v bílém dresu. Jenže cesta do Madridu se mu komplikuje. I proto přistoupil k razantnímu řešení, když odmítl odjet s týmem na turné do Spojených států. Stávkou si chce vynutit přestup.

V Tottenhamu ale se svou hvězdou už dávno nejednají v rukavičkách. Nedávno mu napařili pokutu ve výši 2,5 miliónu korun, když odmítl trénovat. Naštvaný kouč Andre Villas-Boas pak označil jeho jednání za neprofesionální. „Modrič dělá chybu, tohle se proti němu obrátí,“ uvedl trenér.

Real vycítil příležitost a snaží se na Tottenham tlačit, šéf anglického klubu Daniel Levy chce ale Modriče udržet. Kontrakt končí chorvatskému šikulovi až v roce 2015. Již dříve se okolo něj točily velkokluby, letos se vše opakuje, ve hře byly vedle Realu například i oba Manchestery či Chelsea. Ta se o něj mocně zajímala loni, kdy si chtěl Modrič přestup také vyvzdorovat. Nakonec ale zůstal. Jak to dopadne tentokrát?

Reklama

Související témata: