Hlavní obsah

Čech chtěl na spoluhráčích vysvětlit kiksy. Dočkal se křiku, nadávek a vulgarit

Londýn/ Praha

Po prohře na stadiónu Hawthorns bylo v kabině Chelsea pořádně dusno. Padala hodně ostrá slova, očití svědci postávající v tunelu u šaten dokonce tvrdili, že se hvězdy "Blues" mezi sebou pohádaly, ke spoluhráčům měl mít ostrý proslov Petr Čech, který při Terryho absenci vedl mužstvo s kapitánskou páskou a i proto těžce překousával prohru 1:2 s West Bromwichem. Nemluvě o tom, že už v devátém střetnutí po sobě neudržel čisté konto, což mu po chuti rovněž nebylo.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petr Čech v brance Chelsea.

Článek
Fotogalerie

I na jindy klidného a uvážlivého Čecha byla další prohra Chelsea moc. Zvláště, když se zrodila po fatálních chybách v obraně, jichž se jeho spoluhráči nevyvarovali ani v konfrontaci s West Bromwichem a za něž zaplatili prohrou.

„Vy se nazýváte vítězové Champions League?" mělo podle svědků, které cituje všechen anglický tisk, znít z kabiny Chelsea, přičemž Čech šel ještě dál a chtěl na spoluhráčích, aby mu vysvětlili chyby, jichž se opětovně dopouštěli. Zvláště na Brazilci Luizovi, který hrál obzvláště nedisciplinovaně a podepsal se pod prvním inkasovaným gólem.

Reakce na jeho dotazy a výčitky byla až nepřiměřená. Dočkal se zuřivého křiku, nadávek a dokonce i vulgarit.

„Všechno je to hovadina, což sám víš," pustili se do něho spoluhráči, což je samozřejmě výraz odvozený z nepublikovatelných výrazů, které šatnou zněly.

Di Matteo je v ohrožení

Při ochodu ze stadiónu se nechtěly hvězdy Chelsea k hádce v kabině vyjadřovat. Jen David Luiz se s novináři zastavil. „Ano, byli jsme rozrušení a naštvaní, protože jsme měli vyhrát. Ale je přece normální, že si po podobném výsledku zvýšíme hlas. Jsme velký klub a neradi prohráváme," přiznal Brazilec, že v šatně bylo dusno.

„Nebylo to jen o individuálních chybách v defenzívě, musíme bránit lépe jako tým. Zvláště, když v zadních řadách schází John Terry, který je pro nás hrozně důležitý. Hlavně tím, že nám dodává v defenzívě jistotu," dodával i trenér Roberto Di Matteo, jehož pozice je po sérii nezdarů v ohrožení. Hodně bude záležet, jak Chelsea zvládne úterní zápas Ligy mistrů v Turíně proti Juventusu a poté nedělní utkání Premier League doma s mistrovským Manchesterem City.

„Všechno, co teď můžeme udělat, je jen koncentrovat se na nejbližší zápasy, jež nás čekají," potvrzoval i Luiz, že nastávající dny budou pro Chelsea zřejmě klíčové.

Reklama

Související témata: