Hlavní obsah

Rosický je zdravý, Wenger s ním počítá do sestavy Arsenalu už od pondělí

Londýn
Aktualizováno

Tomáš Rosický překonal další dlouhodobější zranění a konečně naskočí do sestavy Arsenalu. Dvaatřicetiletý záložník se vrací k fotbalu po pěti měsících, naposledy byl na hřišti v soutěžním duelu na mistrovství Evropy proti Řecku. Od té doby chybí nejenom trenérovi národního týmu Michalu Bílkovi, ale i lodivodovi Arsenalu Arsénu Wengerovi, který na oficiálních stránkách klubu oznámil, že by mu měl být "Malý Mozart" k dispozici již od příštího týdne.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rosický se brzy vrátí do sestavy "Gunners".

Článek

„Rosický začal s týmem po zranění šlachy trénovat toto pondělí, zcela zpět by měl být už následující pondělí," potěšil Wenger české fanoušky i vlajkonoše Arsenalu, kteří se na Rosického návrat těšili nejvíc ze všech zraněných fotbalistů "Gunners".

Rosický totiž v jarní části minulé sezóny zářil. „V loňském ročníku od ledna až do konce sezóny patřil mezi nejvýznamnější hráče sestavy. Doufám, ze na tyto výkony dokáže navázat, protože od mistrovství Evropy jsme neměli možnost ho vidět hrát," dodal Wenger, jehož tým už na vedoucí Manchester United ztrácí devět bodů a je až šestý.

Do sestavy londýnského celku by se Rosický mohl protlačit už ve středu ve venkovním utkání proti Evertonu. Wenger ví, že český hráč potřebuje nabrat herní sebejistotu co nejdříve. „Bylo to (zranění) pro něj velmi psychicky náročné, protože Tomáš je fotbalista, který miluje hraní, který je šťastný na hřišti. A pokud je někdo tak často zraněný jako on, není to pro něj vůbec snadné," dodal třiašedesátiletý Francouz.

Reklama