Hlavní obsah

Kouč Monaka Ranieri touží po Beckhamovi. Peníze by prý na něj našli

Monako

Italský trenér Claudio Ranieri ve službách druholigového francouzského týmu AS Monaco věří, že v klubu s bohatou historií přivítá anglickou megahvězdu Davida Beckhama. Informoval o tom ve středu server americké televizní stanice ESPN.

Foto: Profimedia.cz

Zamíří David Beckham do Monaka?

Článek

Sedmatřicetiletý záložník, jenž se rozhodl po šesti letech ukončit působení v Los Angeles Galaxy, zvažuje další angažmá. Mezi zájemce o jeho služby se řadí i ambiciózní Monako, které usiluje o návrat do nejvyšší soutěže.

"Byl by užitečný ve všech aspektech vývoje klubu," prohlásil Ranieri pro deník Le Parisien. "Mohl by předat svou vášeň pro fotbal našim mladým hráčům. I v sedmatřiceti letech se chce stále zlepšovat. Každý mladý hráč potřebuje zkušeného trenéra," doplnil bývalý kormidelník Chelsea, který věří v příchod slavného fotbalisty.

"Možná se vám to zdá nereálné, ale stejně to bylo s mým příchodem do Monaka. Udržel si velkou vášeň pro fotbal a to je to, co mě zajímá," řekl jedenašedesátiletý trenér, jenž na lavičku monackého klubu přišel v květnu tohoto roku.

Celek z Monackého knížectví financuje bohatý majitel Dmitrij Rybolovlev, který by na vyhlášeného exekutora přímých volných kopů jistě peníze našel.

"S naším kádrem jsme spokojení, ale pokud je šance získat hráče jako je David, byla by škoda, to nezkusit," uvedl na konci listopadu pro BBC výkonný ředitel francouzského týmu Tor-Kristian Karlsen.

Reklama

Související témata: