Hlavní obsah

Nejlépe placený fotbalista míří do Premier League. Ostrostřelce Eto’a chce Manchester i Chelsea

Moskva

Anglické fotbalové celky Manchester United a Chelsea chtějí využít finančních potíží ruského celku Anži Machačkala a v zákulisí už rozjely přetahovanou o útočníka Samuela Eto’a. Dvaatřicetiletý kanonýr je podle listu Gazzetta Dello Sport k mání jen za pět miliónů liber (asi 150 miliónů korun), což je vzhledem ke kvalitám kamerunského forvarda dosti lákavá nabídka. Rudí ďáblové zahájí jednání s hráčovým agentem, Chelsea zase spoléhá na manažera Josého Mourinha, s kterým má Eto‘o nadstandardní vztahy už od vzájemného působení v Interu Milán.

Foto: www.fc-anji.ru

Samuel Eto'o (ve žlutém) odehrál na hřišti Petrohradu jeden ze svých posledních zápasů v dresu Anži Machačkala.

Článek

Samuel Eto'o patří k obávaným kanonýrům, zároveň je také nejlépe placeným fotbalistou světa. Po zdanění si ročně přijde na 20 miliónů eur (asi 525 miliónů korun), což mu mohou závidět i takoví borci jako Lionel Messi nebo Cristiano Ronaldo.

Po dvou sezónách v bohatém dagestánském celku Anži Machačkala si však musí Eto'o nuceně balit kufry. Majitel klubu Sulejman Kerimov dal od ledna 2011 za hráče a jejich platy přes 200 miliónů eur, teď ale kvůli finančním potížím výrazně snižuje rozpočet a rozprodává největší hvězdy.

Dalším v pořadí je kamerunský střelec, o kterého je velký zájem v anglické Premier League. Konkrétně jde o Manchester United a Chelsea.

Anglické giganty láká přijatelné odstupné, Eto'o je údajně ochotný i výrazně slevit ze svých platových požadavků. I tak má chystaný transfer jeden háček - Rudí ďáblové chtějí získat Kamerunce jen v případě odchodu Wayna Rooneyho, Chelsea by zase musela prodat někoho z dvojice Fernando Torres, Demba Ba.

Mourinho je nejlepší trenér

Sám hráč by se nebránil obnovení spolupráce s koučem Josém Mourinhem. „Zažil jsem spoustu trenérů, ale nikdo jiný nemá takový charakter jako José. Patří mezi nejlepší trenéry na světě, v Interu Milán jsme dosáhli velkých úspěchů. Není s ním žádná nuda. Rád bych využil příležitosti, pokud nějaká bude, a znovu se s ním sešel v jednom týmu," naznačil Eto'o minulý týden.

Oslovit hráčova agenta se chystá i Manchester United. Ten se poohlíží po náhradě za Wayna Rooneyho, který si chce mermomocí vydupat odchod.

„Uvidíme, až budeme mít všechny nabídky. Poté se rozhodnu, kde budu hrát," dodal Eto'o. Kamerunský útočník si v 51 zápasech v dresu Anži připsal 25 gólů. Předtím úspěšně působil v Interu Milán, Barceloně a Mallorce.

Reklama

Související témata: