Hlavní obsah

Bale má nakročeno do Realu, připustil Tottenham. Velšského fotbalistu chce pokutovat

Londýn

Trenér André Villas-Boas jako první ze zástupců Tottenhamu potvrdil, že přestup Garetha Balea za rekordní sumu do Realu Madrid se blíží. Londýnský klub se možná s velšským fotbalovým reprezentantem rozloučí pokutou za to, že bez omluvy nedorazil na úterní trénink a prodloužil si volno, které od londýnského celku dostal na léčbu zraněného chodidla.

Foto: www.marca.com/

Záložník Gareth Bale už brzy opustí Tottenham a přestoupí do Realu Madrid.

Článek

"Momentálně spolu Tottenham a Real Madrid jednají. Rýsují se finální podoby kontraktů. Nevím určitě, jak dlouho to bude trvat. Může to být velmi, velmi brzy," prohlásil Villas-Boas.

Španělský velkoklub má podle spekulací médií za Balea, jenž má s Tottenhamem smlouvu ještě na tři roky, zaplatit rekordních zhruba 100 miliónů eur (asi 2,6 miliardy korun). Přestup čtyřiadvacetiletého Velšana by tím trumfl sumu 93 miliónů eur, kterou Real před čtyřmi lety vynaložil na příchod Portugalce Cristiana Ronalda z Manchesteru United.

"Pokud k tomu dojde, popřejeme mu hodně štěstí," uvedl Villas-Boas, který však Baleovi zazlívá, že chyběl v úterý i ve středu na tréninku. Protáhl si tak třídenní volno, které od klubu dostal na léčbu zraněného chodidla.

Zaslouží si pokutu

"Neukázal se, což od něj není správné. Záleží na klubu, jestli rozhodne, že jde o přestupek, který zaslouží pokutu," řekl portugalský kouč.

Přestože Bale v této sezóně za Tottenham ještě nenastoupil, reprezentační trenér Chris Coleman ho nominoval k nadcházejícím dvěma zápasům v kvalifikaci mistrovství světa. "Dokud nebude řečeno, že není k dispozici, tak s ním rozhodně počítám. Nemá to lehké, je pod velkým tlakem," uznal Coleman.

Bale si vysloužil eminentní zájem Realu povedenou minulou sezónou, v níž za Tottenham nastřílel ve 44 zápasech 26 branek. Do Hotspur přišel v roce 2007 ze Southamptonu za sedm miliónů liber.

Reklama

Související témata: