Hlavní obsah

Özil mohl zakotvit v United. Rudí ďáblové však opět jednali s falešným agentem

Londýn

Fotbalista Mesut Özil poslední den přestupového období přestoupil z Realu Madrid do Arsenalu za 50 miliónů eur (asi 1,3 miliardy korun). Jenže vše mohlo dopadnout úplně jinak. Místo do hlavního města Anglie se totiž německý záložník mohl stěhovat do Manchesteru United. Rudí ďáblové se o Özilovy služby vehementně zajímali a začali o přestupu středopolaře jednat. Později se však ukázalo, že komunikovali s falešným agentem. Vedení United se to nestalo poprvé, podobný problém měli i u španělského středopolaře Herrery z Bilbaa.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Mesut Özil (vlevo) s trenérem Arsenalu Arsenem Wengerem na tréniku Kanonýrů.

Článek

„Někdo chtěl podepsat syna do United. Dokonce se představil a podepisoval mým jménem," vysvětlil celou situaci otec fotbalisty Mustafa Özil pro německý list Express. „Nikdy bych nevěřil, že by toho byl někdo schopen. Holt práce agentů je tvrdý byznys," krčil rameny Özil starší.

„Není to triviální přestupek. Rozhodl jsem se podat žalobu na neznámého pachatele," řekl jasně.

Jiný agent Francois Gallardo potvrdil, že údajný otec jezdil po Evropě a nabízel svého syna špičkovým týmům. Tohle tvrzení však Mustafa rezolutně odmítá. „Nepotřeboval jsem Mesuta nabízet. O hráče takových kvalit by stály kluby po celém světě," prozradil sebevědomě německým novinářům.

Mustafa: Podle Péreze jsem jen chamtivý otec

Po odchodu Özila mladšího do anglické metropole se jeho otec pustil i do prezidenta Realu Madrid Florentina Péreze, který prý svými výroky otce Özila očerňuje. „On teď chce z Mesuta učinit obětního beránka a na mě ukázat jako na chamtivého otce, kterému jde jen o peníze," citoval v polovině září nahněvaného Mustafu německý deník Bild.

Na přestupovou politiku Manchesteru United však incident s Özilem opakovaně vrhá špatný stín. Obdobně měli zástupci Manchesteru jednat s falešným agentem také při plánovaném přestupu španělského záložníka Andera Herrery, který nakonec zůstal v Bilbau.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články