Hlavní obsah

Beckhamův problém byl, že se oženil s Victorií, řekl otevřeně Ferguson

Legendární manažer fotbalistů Manchester United Sir Alex Ferguson, jenž po minulé sezóně nadobro skončil s trénováním, otevřel ve své autobiografické knize některá témata, která v minulosti plnila stránky novin. Jedním z nich byl i vztah s ikonou ostrovního fotbalu Davidem Beckhamem. Ferguson se vrátil k známé letící kopačce v šatně a prozradil také, co si myslí o fotbalistově manželství.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Sir Alex Ferguson, někdejší trenér Manchesteru United

Článek
Fotogalerie

„David si myslel, že je větší než Sir Alex Ferguson. O tom podle mého názoru nebylo pochybností," píše sám Ferguson ve své knize jednoduše nazvané „Má autobiografie."

V roce 2003 vypadl Manchester United na úkor Arsenalu z FA Cupu a slavný Skot zuřil. V šatně se tehdy odehrál incident, kvůli němuž podle mnohých Beckham Manchester opustil. „Byl nějakých dvanáct stop ode mě (necelé čtyři metry). Mezi námi ležely nové boty. David zaklel. Rozběhl jsem se směrem k němu, nakopnul botu a ta ho praštila přímo nad oko," líčí Ferguson ve své knize.

„Samozřejmě se zvedl a chtěl jít ke mně, ale ostatní hráči ho zastavili. ‚Sedni si,' přikázal jsem mu. ‚Potápíš vlastní tým'," řekl mu tehdy Ferguson. Ještě ten samý rok Beckham přestoupil do Realu Madrid.

Ferguson své hráče „fénoval"

Ferguson si při komunikaci s hráči příliš servítky nebral. Před nedávnem například útočník Wayne Rooney přirovnával trenérovo seřvání ze vzdálenosti několika centimetrů k fénu. Skot na Beckhama vzpomíná rád. „Nikdy jsem s ním neměl žádné problémy. Byl to úžasný kluk a stal se ikonou. Pracoval na sobě tak dlouho, až se stal úžasným hráčem. Nechali jsme ho odejít do Realu, protože jsme se domnívali, že je ten pravý čas," napsal.

Nelíbila se mu jenom známost s Victorií Adamsovou, členkou slavné dívčí skupiny Spice Girls, se kterou se anglický reprezentant oženil v roce 1999. „Podle mě byl velký problém ten, že se oženil s Victorií," řekl otevřeně Ferguson na tiskové konferenci před křtem knihy. Podle trenéra měla Victoria výrazné slovo při výběru klubu, respektive města, do kterého její manžel přestoupí.

„Odešel z Realu Madrid do LA Galaxy. Řekl jsem mu přesně to, co jsem si myslel. Řekl bych, že mu špičkový fotbal chyběl," míní Ferguson, který Manchester United trénoval úctyhodných 26 let.

Reklama

Související témata: