Hlavní obsah

Vedení Arsenalu v Premier League? To není náhoda, ujišťuje Rosický. A těší se na bitvu s Dortmundem

Londýn

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si vychutnává úspěšnou jízdu Arsenalu v Premier League, v níž má londýnský klub po deseti kolech na prvním místě pětibodový náskok. Třiatřicetiletému záložníkovi dělá radost hlavně atraktivní styl Kanonýrů. Teď se Rosický těší na středeční souboj v Lize mistrů a svoji první návštěvu Dortmundu, kde strávil pět a půl roku.

Foto: Bogdan Maran, ČTK/AP

Tomáš Rosický (vlevo) z Arsenalu bojuje o míč s liverpoolským Stevenem Gerrardem.

Článek

Rosický a spol. vyrazí do Vestfálska hodně sebevědomí, sobotní ligová výhra ve šlágru nad Liverpoolem je povzbudila. "Jsme šťastní, že jsme zvládli další velký a hodně důležitý zápas. Především to byla velmi dobrá reakce na předchozí porážku," připomněl Rosický v rozhovoru pro web londýnského klubu úterní vyřazení z Ligového poháru s Chelsea.

Právě o pět bodů před Chelsea je teď Arsenal v ligové soutěži. Rosický, který si drží pevnou pozici v základní sestavě, je nadšený i z dosavadních ligových výkonů týmu. "Na hřišti se bavíme a asi je to vidět. Je radost hrát s hráči typu Özila a Cazorly, kteří jsou hodně kreativní a hrají velmi rychle," pochvaloval si Rosický parťáky ze záložní řady. "A já jsem rád, že pravidelně hraju a můžu přispět k našim výsledkům," podotkl.

Na první velkou trofej stále čeká

Postavení Arsenalu v čele Premier League podle něj není náhodné. "Loni před sezónou třeba přišlo pár nových hráčů a potřebovali nějaký čas, aby se adaptovali. Od ledna pak bylo vidět, že jdeme výkonnostně nahoru. V létě bylo podstatné, že nikdo z důležitých hráčů neodešel. Udrželi jsme si kontinuitu a navíc jsme dokázali získat Özila s Flaminim. Teď z toho všeho profitujeme," líčil Rosický, který v Arsenalu začal osmou sezónu, ale pořád čeká na první velkou trofej.

Arsenal v dosavadních deseti ligových zápasech ztratil body při jedné prohře a remíze, podle Rosického je ale předčasné mluvit o útoku na ligový titul, na který čeká klub od roku 2004. "Pořád je ještě hodně brzy, do konce sezony zbývá tolik zápasů. Ale pohled na tabulku teď není špatný. Je to dobrý pocit, chtěl bych zůstat nahoře co nejdéle," řekl Rosický.

Cíl? Vrátit Dortmundu porážku

Jeho nejbližší motivací je zvládnout středeční zápas LM v Dortmundu. Rosický chce Borussii oplatit porážku 1:2 starou dva týdny a navíc se chce vytáhnout na důvěrně známém místě, kde před odchodem do Arsenalu zářil. O předloňský duel s Dortmundem přišel kvůli zranění.

"Pro mě to je hodně výjimečné utkání," řekl Rosický, který v Borussii i v mladém věku šéfoval jako kapitán a v roce 2002 s klubem slavil německý titul. "V Dortmundu jsem byl pět a půl roku, v profesionální kariéře jsem působil jen ve třech klubech. Proto je pro mě zápas na hřišti Borussie tak důležitý," dodal Rosický.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články