Hlavní obsah

Mourinho vytočil hráče WBA. Jsi Mickey Mouse, nařkl obránce Olssona

Londýn

Temperamentní kouč Chelsea José Mourinho se opět dostal do popředí zájmu, pozornost na sebe strhl po sobotním duelu Premier League, v němž Blues překvapivě ztratili po remíze 2:2 s West Bromwichem. Charismatiský trenér se dostal do ostré výměny názorů se švédským obráncem Jonasem Olssonem.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Oba se do sebe pustili v tunelu na Stamford Bridge, nedlouho poté, co rozhodčí Andre Marriner odpískal v nastavení penaltu, z níž zařídil Eden Hazard svému týmu alespoň bod.

Hráči hostujícího West Bromwiche se cítili poškozeni a do jejich ran ještě přisypal sůl v pozápasovém rozhovoru právě Mourinho. Nejenže podpořil rozhodnutí sudího z nastaveného času, ale ještě zpochybnil vedoucí gól Albionu, jemuž podle něj předcházel faul na Ivanoviče.

Mourinho: Jasná penalta

„Bez debat to byla penalta. A jsem si jistý, že sudí chyboval při jejich druhém gólu, takže jestli má někdo důvod být naštvaný, pak jsme to my. Andre je ale jedním z nejlepších rozhodčích v Anglii i v Evropě a svůj názor na něj nebudu měnit ani po jednom špatném zápase," hodnotil Mourinho.

Pak si přisadil svůj typicky jedovatý komentář, když WBA ohodnotil jako tým, „který skončí ve středu tabulky a každý bod je pro něj zlatý." Albion sice figuruje ve středu tabulky, ale v této sezóně už dokázal porazit na Old Trafford Manchester United a velmi blízko byl i vítězství na Stamford Bridge proti Chelsea.

Mourinhovy komentáře podle listu Daily Telegraph rozčílily hráče West Bromwiche tak, že obránce Olsson na něj zařval: „Zavři hubu a jdi do pr....". Portugalec Švéda následně nazval „hráčem Mickey Mousem", načež se oba začali po sobě sápat.

Do přetahované se zapojilo nakonec na dvacet hráčů a členů realizačních týmů obou mužstev. Znesvářené „kohouty" od sebe nakonec odtrhli.

Reklama

Související témata: