Hlavní obsah

Rosický nejspíš zůstane v Londýně i příští rok. I kdyby opustil Arsenal

Londýn

Kdyby v příští sezóně český záložník Tomáš Rosický neoblékal dres Arsenalu, dost možná by se z Londýna stěhovat nemusel. O reprezentačního kapitána projevil podle britských médií zájem West Ham United.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Tomáš Rosický uniká Marcu Reusovi z Dortmundu.

Článek

Minulý týden se ukázalo, že Kanonýři plánují prodloužit s Rosickým smlouvu pouze v případě, že za sezónu odehraje alespoň 25 zápasů. „West Ham prý bedlivě sleduje situaci kolem případného prodloužení Rosického kontraktu v Arsenalu. A to s ohledem na případný volný přestup," píše například britský server sportsmole.co.uk.

Třiatřicetiletý Rosický, který v Arsenalu působí od roku 2006, bojuje každý rok se svalovými zraněními. Nejdelší čas na rekonvalescenci si vyžádalo poranění podkolenní šlachy, kvůli kterému vynechal celou sezónu 2008/09 a na trávník se vrátil až po osmnáctiměsíční absenci.

Rosický patří mezi oblíbené hráče trenéra Wengera, který se tak bude s největší pravděpodobností snažit tvořivého středopolaře s přezdívkou Malý Mozart v týmu Gunners udržet. Kdyby Rosciký přece jenom Emirates Stadium opustil, mohl by zakotvit právě ve West Hamu.

Reklama