Hlavní obsah

Superrychlá bestie ponese Mourinhovo jméno. Vždy jsem o takovém autě snil, přiznal Special One

Londýn/Praha

Ještě žádný fotbalový trenér na světě se nedočkal podobné pocty, jaká je nachystána pro kouče Chelsea Josého Mourinha. Německá společnost Mansory, která se specializuje na úpravy a šperkování luxusních vozů kalibru Ferrari, Bugatti, Bentley, Lamborghini či Rolls Royce totiž chystá na letošní rok speciální modelovou řadu nazvanou Mourinho. „Neuvěřitelné mít vlastní auto v tom pravém slova smyslu,“ doslova se rozněžnil portugalský kouč, který se na podobě „svého“ vozu podílí.

Foto: Sport.cz

Carbonado Lamborghini Aventador... I takovou podobu by mohla mít superrychlá bestie, která ponese Mourinhovo jméno.

Článek
Fotogalerie

Moc se toho zatím o podobě a parametrech nového modelu automobilky Mansory neví. Jen José Mourinho něco málo naznačil na stránkách thesupercarkids.com....

„Vždycky jsem snil o vozu spojující to nejlepší z Ferrari a z Aston Martin, prostě o kombinaci výkonného motoru s dokonalým komfortem té nejvyšší třídy," prozradil Mourinho, jakou představu přednesl konstruktérům, designérům a tvůrcům modelové řady nesoucí jeho jméno.

Ti ji zhmotní do podoby, jakou si Mourinho vysnil. Půjde o vůbec první auto, které Mansory kompletně postaví, neboť až dosud se firma specializovala jen na úpravy superrychlých sporťáků nebo těch nejluxusnějších aut.

Příkladem může být Carbonado Lamborghini Aventador připomínající americký víceúčelový strategický bombardér Northrop Grumman B-2 Spirit.

Vozů bude jen jedenáct

Mourinhův model by měl být podobnou bestií. Karosérie z karbonových vláken, pod kapotou motor o výkonu 750 koní, uvnitř veškerý myslitelný luxus, o který se postará švýcarská firma Raff House specializující se na výrobu šperků a hodinek.

A hlavně - vozů nesoucích jméno Mourinho bude vyrobeno jen jedenáct, přičemž vlastníkem jednoho z nich už je předem The Special One.

„Už se vidím, jak tento vůz řídím, a cítím adrenalin, který se probouzí, jak se snažím dostat se rychle na stadión, abych stihl zápas," básnil José Mourinho.

Samo sebou že nepůjde o zrovna lacinou záležitost, protože ceny vozů upravených firmou Mansory se pohybují kolem miliónu dolarů, ale dobrou zprávou je, že deset speciálů je ještě volných a na prodej.

Reklama

Související témata:
Mansory