Hlavní obsah

Chelsea - West Ham 0:0Chelsea proti Kladivářům neskórovala. Citizens předvedli střelecký koncert

Fotbalisté londýnské Chelsea se ve středečním utkání 23. kola Premier League proti West Hamu střelecky neprosadili a po remíze 0:0 zůstávají v tabulce třetí. Na vedoucí příčku poskočil Manchester City, který zvítězil na hřišti Tottenhamu vysoko 5:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Stevan Jovetič z Manchesteru City slaví se spoluhráčem Jesúsem Navasem gól v síti Tottenhamu.

Článek

Citizens mají před druhým Arsenalem, který v úterý pouze remizoval na půdě Southamptonu 2:2, jednobodový náskok.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Za jasnou výhrou nasměroval Manchester City jeho nejlepší střelec Sergio Agüero, který v 15. minutě otevřel skóre svým patnáctým zásahem v tomto ročníku. V Premier League se argentinský útočník trefil celkově popadesáté. Jednobrankový rozdíl ve skóre vydržel do 50. minuty, kdy byl domácí Danny Rose vyloučen za faul na Edina Džeka a Yaya Touré z penalty zvýšil. Vzápětí skóroval i Džeko a hosté se už o vítězství nenechali připravit.

Po snížení Etienna Capoueho dorazili oslabeného soupeře Stevan Jovetič a Vincent Kompany. Černohorský útočník Jovetič dal svůj první gól v anglické lize od letního příchodu z Fiorentiny za 22 miliónů liber.

Manchester City málem zopakoval šestibrankový příděl, který Tottenhamu nadělil před dvěma měsíci. Po 23 kolech mají svěřenci trenére Manuela Pellegriniho na kontě už 68 gólů, o dva více než za celý loňský ročník.

Čelůstka si zahrál druhý poločas

Chelsea měla proti West Hamu jednoznačně navrch, ale španělský gólman Adrián i s pomocí brankové konstrukce útokům favorita odolal. Petr Čech na druhé straně měl v dešti výrazně méně práce. Český brankář zaznamenal deváté čisté konto v sezóně.

Dobrou formu z poslední doby potvrdil Sunderland, který porazil Stoke 1:0 a udělal další krok k záchraně. Na dnešního soupeře ztrácí překvapivý finalista Ligového poháru na 17. příčce jen bod. Obránce Ondřej Čelůstka odehrál za vítěze druhý poločas.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Aston Villa - West Bromwich 4:3 (12. Weimann, 24. Bacuna, 38. Delph, 64. Benteke z pen. - 4. Brunt, 9. vlastní Delph, 43. Mulumbu)
Chelsea - West Ham United 0:0
Sunderland - Stoke 1:0 (18. Johnson)
Tottenham - Manchester City 1:5 (59. Capoue - 15. Agüero, 51. Touré z pen., 54. Džeko, 78. Jovetič, 89. Kompany)

Reklama