Hlavní obsah

Čeká uvadající Manchester United exodus? Hodně hráčů chce pryč, přiznal Anderson

Manchester

Minulou sezónu vládl Anglii, jenže v éře po Siru Alexi Fergusonovi se slavný Manchester United trápí a letos mu reálně hrozí, že vůbec nedosáhne na příčky zajišťující účast v Lize mistrů. Navíc jeho řady v létě možná opustí hned několik hráčů.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Rozloučí se s United i Javier Hernandez?

Článek

Alespoň to tvrdí Brazilec Anderson, jenž momentálně působí na hostování ve Fiorentině a podle svých slov nemá zájem se na ostrovy vrátit. Na tiskové konferenci ve Florencii prohlásil, že v klubu hodlá zůstat.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

United prý opustí mimo jiné i Portugalec Nani, přestože nedávno podepsal v Manchesteru nový pětiletý kontrakt.

„Jsem si jistý, že hodně hráčů chce z United pryč. Hlavně kluci jako já a Nani, kteří byli v Manchesteru sedm, osm let," řekl Anderson americké televizi ESPN.

Zkusit něco jiného

„Manchester United je velký klub, který nabízí svým hráčům takřka vše. Fotbalista ale někdy touží zažít novou zkušenost a jiný styl hry. Zkrátka naučit se i něco nového," pokračoval Brazilec.

V létě vyprší na Old Trafford smlouva Riu Ferdinandovi a vzhledem k jeho herní vytíženosti není moc pravděpodobné, že obnoví stávající kontrakt. Vypršení smlouvy se blíží i Patrice Evra a Nemanja Vidič, velké otazníky visí nad dalším působením již zmíněného Naniho a Javiera Hernandéze.

Pro United a zatím nepříliš úspěšného kouče Davida Moyese znamenal obrovskou psychickou vzpruhu příchod Juana Maty z Chelsea, jenže ani on nebyl schopen zabránit již osmé porážce v sezóně proti Stoke.

„Vraceli jsme se domů ze Stoke bez bodů s pocitem, že takový zápas už nesmíme prohrát. Doufám, že kousek štěstí, který nám teď chybí, se nám zase vrátí," napsal Mata na svůj blog s vírou v brzký zlom neblahé situace loňského šampióna.

Reklama

Související témata: