Hlavní obsah

Wenger se strhnout nenechal. Je to trapné spíše pro něho, reagoval na Mourinhovy invektivy

Londýn/Praha

Nenechal se strhnout. Natož aby reagoval na stesky kouče Liverpoolu, který se po osmifinálové partii FA Cupu na stadiónu Arsenalu cítil okradený o penaltu a tím i o vyrovnání. A už vůbec nemínil odpovídat na jedovaté výpady Josého Mourinha, který ho na hodně třasklavé páteční tiskové konferenci označil za mistra na selhání. „Je to trapné spíše pro něho, než pro mě,“ odbyl trenér Gunners Arséne Wenger dotazy, co výpadům kouče Chelsea říká.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Šlo mu o postup, o rehabilitaci za týden starou potupu na Anfield Road, kde jeho Arsenal podlehl domácímu Liverpoolu ostudně 1:5, pak ještě víc. Wengerovy touhy se naplnily, neboť v osmifinálovém duelu FA Cupu jeho tým porazil Reds 2:1 a zamířil do čtvrtfinále, kde se střetne s Evertonem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Jsem hrdý na to, jak hráči reagovali na vysokou prohru, kterou jsme před týdnem utrpěli. Obrovským odhodláním celého týmu zrovna tak," kvitoval Wenger probuzení svého celku, jenž díky gólům Oxlada-Chamberlaina v 16. minutě a Podolskeho dvě minuty po přestávce vyhrál 2:1.

Webb odvahu k druhé penaltě neměl

Jenže kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby sudí Webb v sobě našel dost odvahy a krátce po odpískání první penalty v 60. minutě nařídil po faulu Oxlada-Chamberlaina na Suáreze i druhou.

„Sice jsem tu situaci viděl, ale budu se na ni muset podívat znovu. Možná, že to penalta byla, možná ne," glosoval inkriminovaný moment Wenger.

„Bylo to do očí bijící, daleko evidentnější než předchozí zákrok, po němž přišla první penalta. Luis měl míč a Alex ho uvnitř šestnáctky zasáhl. Sudí to přitom měl přímo před očima, ale přesto nepískal. Nejsem si jistý, zda proto, že situace přišla hned po prvním pokutovém kopu," zlobil se trenér Liverpoolu Brendan Rodgers.

„Jsem opravdu hořce zklamaný. Nikoli z naší hry, protože tentokrát prohrál lepší tým, ale z toho, že nepřišla druhé penalta," pravil vyčítavě na adresu Wengera, Arsenalu a hlavně rozhodčího Webba.

Ani Rodgers, ani Mourinho s ním nepohnuli

Ani Mourinhovy výpady Wenger nemínil komentovat. „Wenger je specialistou na selhání, protože už osm let nezískal žádnou trofej, což je opravdu dlouhá doba. Kdybych zažíval něco takového v Chelsea, odejdu a už nikdy se nevrátím," prohlásil kouč Chelsea na páteční tiskové konferenci.

„Hloupé, trapné a neuctivé poznámky jsou trapné spíše pro něho, než pro mě. Proto je nebudu komentovat," řekl Wenger do mikrofonů BT Sport 1. „Nikdy jsem o něm na svých tiskových konferencích nemluvil a neudělám to ani nyní."

Reklama

Související témata: