Hlavní obsah

Liverpool - Swansea 4:3Swansea navzdory dvěma gólům Bonyho s Liverpoolem prohrála

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu dvakrát přišli o vedení nad Swansea, přestřelku v 27. kole anglické ligy ale nakonec zvládli a zvítězili 4:3. Velšskému soupeři nepomohly k bodům ani dva góly bývalého útočníka pražské Sparty Wilfrieda Bonyho.

Foto: Darren Staples, Reuters

Liverpoolský Jordan Henderson (vlevo) se raduje ze své trefy proti Swansea se spoluhráčem Glenem Johnsonem.

Článek

Liverpool vedl zásluhou Daniela Sturridge a Jordana Hendersona ve dvacáté minutě už 2:0, Swansea ale na Anfield Road nedopustila opakování loňského debaklu 0:5, který je její nejvyšší porážkou v Premier League. Už během sedmi minut srovnali bývalý hráč Liverpoolu Jonjo Shelvey a s přispěním teče Bony.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Do šaten šel přece jen po hlavičce Sturridge s vedením 3:2 Liverpool, dvě minuty po přestávce ale stáhl slovenský stoper Martin Škrtel v pokutovém území Bonyho, který se trefil z penalty k tyči. Svůj účet v Premier League zaokrouhlil na deset branek a poprvé se mu podařilo skórovat jinde než na domácím stadiónu.

Liverpool však přece jen vybojoval tři body, když se třetím dvougólovým střelcem utkání stal Henderson. "Reds" vyhráli potřetí za sebou a pojistili si čtvrté místo v tabulce.

S osmnácti brankami druhý nejlepší střelec soutěže Sturridge se trefil již v osmém zápase za sebou a po bývalém slavném útočníkovi Manchesteru United Ruudu van Nistelrooijovi se stal teprve druhým hráčem, kterému se to v Premier League podařilo.

Už šestibodové manko na Liverpool má Tottenham, který překvapivě prohrál 0:1 na hřišti Norwiche. Jedinou branku zápasu dal v 47. minutě Robert Snodgrass. Zachránil tak nejspíš trenéra Chrise Hughtona, jemuž podle britských médií po jediné výhře z 13 posledních zápasů ve všech soutěžích hrozil vyhazov.

Newcastle po třech porážkách a čtyřech duelech bez vstřelené branky směřoval k domácí remíze 0:0 s Aston Villou, v druhé minutě nastavení ho ale spasil jediným gólem zápasu záložník Loic Rémy. Ten nastoupil poprvé po třízápasovém trestu a dal první domácí gól svého týmu od konce prosince.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Liverpool - Swansea 4:3 (3. a 36. Sturridge, 20. a 74. Henderson - 27. a 47. z pen. Bony, 23. Shelvey)
Newcastle - Aston Villa 1:0 (90.+2 Rémy),
Norwich - Tottenham 1:0 (47. Snodgrass).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články