Hlavní obsah

Manchester City - Wigan 1:2Senzace v Anglickém poháru! Manchester City vypadl s druholigovým Wiganem

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City nečekaně končí ve čtvrtfinále FA Cupu. Před vlastním publikem podlehli druholigovému Wiganu 1:2. Góly hostů, kteří úspěšně kráčí za obhajobou trofeje, vstřelili Jordi Gomez a James Perch. Jedinou branku Citizens zaznamenal Nasri.

Foto: Phil Noble, Reuters

Obránce Wiganu James Perch (uprostřed) slaví se spoluhráči Jamesem McArthurem (vlevo) a Jordim Gómezem gól proti Manchesteru City ve čtvrtfinále Anglického poháru.

Článek
Fotogalerie

Wigan vyhrál loni nejstarší fotbalovou soutěž po finálovém vítězství nad Manchesterem City a favorizovaného soupeře zdolal znovu.

Do vedení ho poslal v 27. minutě Gómez, jenž proměnil pokutový kop. City toužili po vyrovnání, jenže krátce po změně stran zmrazil Etihad Stadium obránce Perch. Domácí z velkého tlaku stihli už jen snížit, když se v 68. minutě trefil Nasri.

Svěřenci trenéra Röslera, který za manchesterský tým v letech 1994 až 1998 odehrál 150 utkání, se o finále utkají s Arsenalem Londýn.

Čelůstka zůstal jen na lavičce

Sunderland, který před týdnem sahal ve Wembley po vítězství v Anglickém ligovém poháru, se dalšího finále nedočká. Aktuálně devatenáctý celek Premier League prohrál na hřišti Hullu 0:3. Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka zůstal pouze na lavičce náhradníků. Hull pronikl mezi nejlepší čtyři týmy FA Cupu poprvé od roku 1930.

Posledním semifinalistou soutěže se stal Sheffield United, který vyřadil druholigový Charlton po výhře 2:0.

Fotbalový Anglický pohár - čtvrtfinále:
Sheffield United (III) - Charlton (II) 2:0 (0:0)
Branky: 65. Flynn, 67. Brayford.
Hull - Sunderland 3:0 (0:0)
Branky: 68. Davies, 72. Meyler, 77. Fryatt.
Manchester City - Wigan (II) 1:2 (0:1)
Branky: 68. Nasri - 27. J. Gómez z pen., 47. Perch.
Semifinálové dvojice (12. a 13. dubna):
Hull - Sheffield United
Wigan - Arsenal

Reklama

Související témata: