Hlavní obsah

Mnohokrát nám sudí Foy uškodil. Už by neměl pískat zápasy Chelsea, reptal Mourinho

Londýn/Praha

Nešlo pouze o frustraci z porážky a momentální zlobu. A jen o pocity zhrzenosti také ne. Trenér Chelsea José Mourinho měl po prohře na Aston Ville důvod domnívat se, že sudí Chris Foy je proti jeho Chelsea dlouhodobě zaujatý a proto jí škodí. „Nebylo to poprvé, co nám vyloučil hned dva hráče. Před dvěma a půl lety udělal na Queens Park Rangers totéž,“ připomněl říjnový duel Premier League, který Chelsea dohrávala rovněž jen v devíti a nakonec 0:1 prohrála. „Možná by bylo užitečné, aby na naše zápasy už prostě nebyl delegován,“ vyjádřil touhu, která ovšem těžko dojde naplnění. To spíše trenér Blues to ex post od disciplinárky schytá.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Už Mourinhův portugalský učeň a jeho předchůdce na lavičce Chelsea André Villas-Boas šel rozhodčímu po krku. Když totiž Blues prohráli v říjnu 2011 na hřišti Queens Park Rangers 0:1, vyloučil sudí Chris Foy hostům Bosingwu a poté i Drogbu.

Villas-Boas: Dělal obrovské chyby

„Ano, choval jsem se k němu agresivně. To proto, že dělal obrovské chyby a byl velmi špatný. A v tuto chvíli mě vůbec nezajímá, zda bylo mé chování v pořádku či nikoli," přiznal Villas-Boas po utkání plném emocí.

I Mourinhem emoce v Briminghamu zmítaly, takže po vyloučení brazilských legionářů Williana a Ramirese si začal se sudím vyměňovat názory.

„Jeho výkon byl hrozný. Nešlo o ojedinělé chyby, ale o špatné výroky během celého utkání," vyčetl rozhodčímu nejen neuznaný gól Matiče a dvě červené karty, než nedobrovolně putoval na tribunu.

Mourinho: Byl jsem na sudího zdvořilý

Po skončení zápasu chtěl inkriminované situace probrat se sudím znovu, ale nepochodil. „Přitom jsem se ho zdvořile zeptal, zda mně věnuje pět sekund. Bez emocí, bez hněvu... Dostalo se mi odpovědi, že nikoli, protože musí jet domů," předkládal Mourinho svou verzi, co se dělo v útrobách Villa Parku.

„Nemám na něco podobného právo, ale myslím, že by bylo užitečné, aby pan Foy už naše zápasy neřídil. Chelsea s ním má pokaždé problémy. Anebo když ne pokaždé, pak už mnohokrát je měla. Ostatně, moji hráči se celý týden bavili o tom, kdo náš nejbližší zápas řídí, zatímco jindy je nám to úplně jedno, kdo rozhoduje. Až bude příště naše utkání soudcovat, musím s hráči pracovat úplně jiným způsobem," předkládal svůj návrh trenér Chelsea, jak se vyhnout problémů se sudím Foyem.

Místo sudímu fanoušci omylem spílají cyklistovi Hoyovi
Nejúspěšnější britský olympionik Chris Hoy se v posledních dnech musí potýkat s nenávistnými vzkazy fanoušků na svém twitteru. Účet slavného cyklisty, který je zvyklý spíše na obdivné vzkazy, totiž omylem zavalili urážkami příznivci fotbalové Chelsea, kteří si chtěli vyřídit účty s rozhodčím Chrisem Foyem.
Šestinásobný olympijský vítěz Hoy příval urážlivých vzkazů komentoval s nadhledem. Podobného omylu se totiž fotbaloví fanoušci dopustili už vloni v dubnu poté, co Foy podle nich pískal špatně semifinále Anglického poháru. Hoy shodou okolností několik dní poté ukončil kariéru.

Reklama

Související témata: