Hlavní obsah

Má budoucnost se nezmění, jsem tím pravým mužem, je si Moyes jistý, že ani nezdar v LM mu vaz nezlomí

Manchester/Praha

Až zarážející, kde takovou jistotu kouč Manchesteru United v panující mizérii bere. „Moje pozice se ani trochu nezmění,“ reagoval totiž David Moyes na dotaz, co by se stalo, kdyby jeho tým nezvládl středeční osmifinálovou odvetu s řeckým Olympiakosem Pireus a z Ligy mistrů se poroučel. Přitom ze všech stran zní, že nastávající týden je pro něho kritický. Pokud by vypadl z Champions League a příští úterý nezvládl ligové derby s Manchesterem City, byl by Moyes už zřejmě na odstřel.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Frustrace ve tváři kouče Manchesteru United Davida Moyese v utkání Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus.

Článek

Poslední ligová prohra s Liverpoolem 0:3 představovala pro Rudé ďábly další tvrdý direkt. Pro jejich fanoušky ještě větší. A představa, že by snad v odvetě s Olympiakosem Pireus nesmazal Manchester United dvougólové manko z prvního zápasu a z Ligy mistrů vypadl, představuje doslova katastrofický scénář.

Zmar obhájce titulu by se tím dovršil. Na ligový primát myslet nemůže, neboť devět kol před koncem Premier league figuruje na sedmé příčce a na vedoucí Chelsea ztrácí osmnáct bodů.

V FA Cupu skončil hned, jak do něho vstoupil, z Ligového poháru už rovněž vypadl. A zda se kvalifikuje alespoň do Evropské ligy není také jisté, protože na pátý Tottenham má pětibodové manko.

„David Moyes je skvělý člověk, ale pod jeho vedením to šlo s Manchesterem od deseti k pěti. Má velké problémy, jež jsou na hřišti patrné. Pokud uvidíme bídné výkony v dalších dvou zápasech, a pro derby to platí dvojnásob, nebude jiná možnost, než vedením mužstva pověřit někoho jiného," myslí si bývalý gólman Manchesteru United Mark Bosnich.

Jenže padesátiletý kouč David Moyes podobnou možnost nepřipouští, ani kdyby jeho tým opětovně dvakrát selhal. „Na Old Trafford se nepracuje s krátkodobou vizí, naopak ta naše je dlouhodobá. Máme velké plány do budoucna a i proto má smlouva zní na šest let," je si jistý Moyes sám sebou.

„Moje budoucnost se ani trochu nezmění. Jsem totiž pravým mužem pro práci, kterou je třeba udělat, navíc mám stále plnou podporu majitele klubu Malcolma Glazera," tvrdí trenér, že ani případný nezdar s řeckým protivníkem, ba ani další domácí prohra na Old Trafford s městským rivalem Manchesterem City na jeho pozici nic nezmění, i když Rudí ďáblové prožívají neskutečnou mizérii.

Reklama

Související témata: